Onko suomalaisessa räp-skenessä vihanpito tärkeässä roolissa?

Joitain vuosia sitten suomalaisten rap-piirien välillä oli keskinäisiä skismoja, joiden tiimoilta eri leirit heittivät toisilleen kärkkäitä kommentteja. Voicen The Risteilyllä eilen esiintyneen Fintelligensin Elastinen ja Iso H kertoivat, mikä tilanne tällä hetkellä on.
Tällä viikolla julkaistiin DJ RZY:n Tervetuloo Helsinkiin -kappale, jossa mukana on aimo liuta suomalaisen räppi-skenen edustajia, joukossaan muun muassa Elastinen, Uniikki, Stigg Dogg ja Davo. Youtubessa video on kerännyt paljon kiitosta, mutta myös tylyjä kommentteja, joissa ihmetellään miksi jokin tietty artisti on vaivautunut kappaleeseen mukaan. Elastinen ja Iso H suhtautuvat huvittuneesti siihen, miten ison reaktion yksi kappale voi saada aikaiseksi.
- Se on hassua, että yksi biisi aiheuttaa tuollaisen reaktion. Lähtökohtaisesti olemme aina tehneet biisejä kaikkien kanssa, eikä koskaan ole heitetty lokaa kenenkään suuntaan. Olemme yrittäneet olla aina aika lailla neutraalina vaikka meitä onkin kivitetty.
- Pitää myös muista, että kaikki niin sanottu vihanpito on ollut meidän itsemme markkinoimaa juttua, jota jokainen räppileiri on omalla osuudellaan pönkittänyt. Ei meillä oikeasti ole koskaan ollut riitoja.
Miesten mukaan tällä hetkellä kotimainen rap voi paremmin kuin koskaan. Uusia nuoria tekijöitä ilmaantuu jatkuvasti ja lupaavia omaa polkuaan kulkevia kykyjä nousee esiin tasaisin väliajoin.
- Nuoria tulee jatkuvasti. Helppoja oikoteitähän ei ole olemassa, vaan vaatii tietysti onnistumista ja kykyjä, että pääsee nousemaan esiin. Tasainen hyvä pohja on kuitenkin luotu ja hyviä räppäreitä on paljon. (Voice)