Elop lupaa Lumia-malleja eri hintaluokkiin

Matkapuhelinyhtiö Nokian toimitusjohtajaStephen Elop sanoo, että yhtiön uusien Windows Phone -matkapuhelinten vastaanotto on ollut alkuvaiheessa varsin lupaavaa

– Reaktio on ollut huomattavan myönteinen, toimitusjohtaja Elop sanoi keskiviikkona Morgan Stanleyn järjestämässä tilaisuudessa  Barcelonassa.
Elopin ”ensimmäiseksi todelliseksi Windows Phone -laitteeksi” luonnehtima Lumia 800 -puhelin tulee myyntiin kuudessa Euroopan maassa tässä kuussa. – Meidän on esiteltävä käyttökokemus kuluttajille, jotta saamme heidän kokeilemaan. Tiedämme, että he kokeiltuaan pitävät siitä.
Morgan Stanleyn analyytikot ennustavat, että Lumian loppuvuoden myynti asettuu 1-1,5 miljoonan kappaleen välille.
Elop ennustaa, että Windows Phone -laitteiden kysyntä voimistuu, kun Microsoft laajentaa tiilimäiseen näkymään perustuvan käyttöliittymän myös tietokoneisiin ja tablet-laitteisiin. Hänen mukaansa vastaava käyttöliittymä on tulossa satojen miljoonien ihmisten silmien eteen.Nokia esitteli lokakuussa kaksi Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuvaa älypuhelinta. Elopin mukaan yhtiö aikoo laajentaa valikoimaansa sekä kalliimpiin että halvempiin laitteisiin. Lumia 800 -puhelimen suositushinta on 420 euroa ja Lumia 710 -puhelimen 270 euroa.
Lumia ja siihen sisältyvä palvelupaketti muokataan Elopin mukaan erikseen jokaista markkinaa varten. Yhdysvalloissa puhelin tulee myyntiin ensi vuoden alussa ja Kiinassa ensimmäisellä vuosipuoliskolla.
Nokian omasta tablet-laitteesta ei Elopin mukaan ole tehty mitään päätöstä. Hän totesi kuten jo aiemminkin pitävänsä sitä kiinnostavana mahdollisuutena.
Nokian Ranskan maajohtaja sanoi ranskalaisen Les Echos -talouslehden haastattelussa, että Nokia tuo oman tablet-laitteensa markkinoille jo ensi kesänä. (Itviikko)