Suomi ongelmissa "Tällaista ei ole nähty 35 vuoteen"

Elinkeinoelämän valtuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila paljastaa Helsingin Sanomissa karua tietoa Suomen talouden tilaa koskevasta selvityksestä.
Jorma Ollila kirjoittaa lehden Vieraskynä-palstalla Suomen poikkeuksellisista tuottavuusongelmista.

– Tänään julkistettava Elinkeinoelämän valtuuskunnan analyysi antaa aihetta poikkeuksellisen suureen huoleen. Tutkimusjohtaja Mika Malirannan arvion mukaan yritysten tuottavuuskehitys on hidastunut finanssikriisin jälkeen tavalla, jonka vertaista Suomessa ei ole nähty ainakaan 35vuoteen, Ollila paljastaa.

– Arvio on hälyttävä, kun muistaa, että ajanjaksoon sisältyy sentään pari öljykriisiä ja 1990-luvun lama, hän korostaa.

Ollilan mukaan hallituksen on pian arvioitava strategiansa uudelleen, koska talouskehitys on jäämässä paljon heikommaksi kuin hallitusohjelmassa on esitetty.

Hän huomauttaa, ettei ongelma ole tilapäinen.

– Tilanteen vakavuus olisi ymmärrettävä nykyistä paremmin, jotta pystyttäisiin tekemään välttämättömiä rakenteellisia ratkaisuja. Lisäksi tarvitaan toimia, jotka lisäävät yritysten investointeja aineelliseen ja aineettomaan pääomaan.

Ollilan mukaan Suomen talous tarvitsee syvälle käyviä rakennemuutoksia, jotka eivät onnistu, elleivät työmarkkinat ole riittävän sopeutumiskykyisiä. Ollilan mielestä palkkauksen ja muiden työehtojen on oltava joustavampia, jotta tilannekohtaisesti pystytään rakentamaan työllisyyden ja tuottavuuden kannalta parhaat ratkaisut. (Iltasanomat)

Asia on otettava vakavasti koska Jorma on tässä asiassa todella kovana!