Nettikommentoijat pelkäävät pikavippien kiristyksiä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) lupaa tuoda eduskuntaan esityksen pikavippilainsäädännön tiukentamisesta. Myös kokoomuksen kansanedustajat keräävät nimiä pikavippien kieltämiseksi. Nettikommentoijat pelkäävät suomalaisten ylivelkaantumista, mutta eivät ole valmiita pikavippien täyskieltoonkaan.
Nimimerkki Johna ei vain pidä tämän tyyppisestä kansan kalastelusta.
"Pikavippien poistaminen on RKP:n populismia johon suomalaisten ei pidä suostua. Tässä viedään leipä suusta rehelliseltä suomalaiselta yrittäjältä."
Nimimerkki Kontrolli pelkää ylivelkaantumista.
"Ehdottomasti täyskielto pikavipeille ! Ne, jotka niitä käyttävät / joutuvat käyttämään, eivät hallitse talouttaan ja siksi heille olisikin kehitettävä järkiperäinen luottoväline."
Nimimerkki argh huutaa puolueita apuun.
"Mitä? Eikö Suomesta löydy yhtäkään liberaalia puoluetta joka voisi vastustaa tällaista idiotiaa? Ongelma ei VOI olla se että tarjolla on helposti lainattavaa rahaa, ajatelkaa nyt vähän."
Nimimerkki Pankkikriisi puuttuu koronkiskontaan.
"Pikivippipalveluja lineee syytä rajoittaa lähinnä koronkiskonnan osalta. Muutoin tuntuu oudolta kieltää velan antaminen yhdeltä, mutta sallia se toiselle."
Nimimerkki JohanOn kieltäisi montaa asiaa.
"Samalla pitäisi kieltää pankkien Joustoluotot yms. joissa korko on jopa 17%, samoin autokauppojen ym. liikkeiden mainosostamat rahoitusvaihtoehdot joissa on kiskurikorko."
Nimimerkki Keskitie ei puolla täyskieltoa.
"Pikavippilainsäädännön tiukennus voisi hyvinkin olla asiallista. Toisaalta täyskielto ajaisi huonossa asemassa olevat ihmiset taas järjestäytyneen rikollisuuden koronkiskonnan armoille. Parempi sentään jotenkin hallinnassa oleva toiminta kuin puhtaat alamaailman markkinat, ei kai Kataja pimeitä markkinoita aja ?" (YLE)

Jos asiakas on valmis maksamaan yrityksen palvelusta sovitun hinnan.. Voiko se olla liian kallis?

Saituri ei itse ole koskaan ottanut pikalainaa eikä suosittele kenellekään pikavippejä.