Kristitty monikulttuurisuuden vastustaja Breivik saapui oikeustalolle

Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivik on päässyt tänään ensimmäistä kertaa itse osallistumaan asiansa käsittelyyn oikeudessa.

Noin 10.20 maanantaina Breivikiä kuljettanut saattue ajoi ulos Ilan vankilan porteista. Noin 25 minuuttia myöhemmin Norjan yleisradioyhtiö NTB kertoi, että Breivik on saapunut Oslon oikeustalolle.

Breivikin vangitsemisoikeudenkäynti alkoi kello 12 Suomen aikaa.

Kuvia oikeussalista ei tulla näkemään, sillä Breivik on ilmoittanut, ettei halua tulla kuvatuksi maanantain istunnossa. Norjan lain mukaan kuvaamiseen vaaditaan hänen suostumuksensa.

Lain mukaan toimittajat eivät myöskään voi kertoa, mitä istunnossa puhutaan. Tuomioistuin voi kuitenkin istunnon jälkeen kumota kiellon kokonaan tai osittain.

Tapahtumia voi seurata suorana muun muassa norjalaislehti Verdens Gangin verkkosivuilla. Lehti lähettää myös videokuvaa oikeustalolta.

Oikeudenkäynnin jälkeen, noin kello 13.30 järjestetään tiedotustilaisuus.

"Ei tilaisuutta julistaa aatetta"

Breivik on sanonut haluavansa selittää tekonsa syitä oikeudelle. Uhrien omaisten edustajien mukaan se vain pahentaa asioita.

Tuomioistuimen juristi Geir Engebretsen on puolestaan vakuuttanut, ettei Breivik saa tilaisuutta julistaa aatteitaan.

- Olen varma, että tuomari keskeyttää hänet, jos hän alkaa puhua motiivista ja siitä, miksi hän teki mitäkin, Engebretsen sanoo Aftenposten-lehdessä.

Breivik on ollut eristyksissä yli 16 viikkoa. Hän ei ole saanut seurata viestimiä eikä vastaanottaa vieraita eikä postia. Poliisi vaatii eristyksen jatkamista vielä 12 viikkoa.

Breivik surmasi heinäkuussa 77 ihmistä Oslossa ja Utöyan saarella.(Iltalehti)

Kristitty monikulttuurisuuden vastustaja Breivik on varoittava esimerkki.. Kristillisestä monikulttuurisuuden vastustajasta ei maailmalle ole mitään iloa.