Monikulttuurisuuden vastustaja Breivik kohtaa median ja eloonjääneitä oikeudessa

Oikeus kuulee maanantaina Anders Behring Breivikiä ensimmäistä kertaa niin, että paikalla on myös muita, kertoi ruotsalainen Aftonbladet-lehti.

Norjalainen VG Nett kertoi, että 20-30 Norjan joukkosurman uhrien sukulaista tai ammuskelussa eloonjääneitä henkilöitä saapuu Breivikin kuulemisoikeudenkäyntiin maanantaina.

Oikeudenkäyntiä käydään osaksi avoimin ovin, eli yleisö saattaa nähdä Breivikin ensimmäistä kertaa heinäkuisen tragedian jälkeen.

Uhrien edustajat ovat aikeesta kauhuissaan, ja he pelkäävät Breivikin sanomisten vain pahentavan asioita.

- Se on monella tapaa uusi hyökkäys, mutta eri tasolla. Se on monista loukkaavaa, sanoo asianajaja John Arlid Aasen.

Breivikin oikeusavustajien mukaan heidän päämiehensä oli yllättynyt kuultuaan pääsevänsä näkemään eloonjääneitä ja omaisia. Breivik jännittää tilannetta, mutta on valmistautunut kaikkeen.

- Hän sanoo olevansa varautunut siihen, että salista kuuluu huutoja tai että häneen yritetään käydä käsiksi, juristi Tord Jordet kertoi VG-lehdelle.

Asianajaja Aasen sanoo norjalaiselle VG:lle, ettei Breivik kadu tekoaan eikä aio pyytää anteeksi. Sen sijaan hän aikoo selittää oikeudelle, miksi tekonsa teki.

Breivik surmasi heinäkuussa 77 ihmistä Oslossa ja Utöyan saarella.

Oikeudenkäynti alkaa maanantaiaamuna Oslossa. (Iltalehti)

Monikulttuurisuuden vastustajat eivät ole hyviä ihmisiä.. Rasismin lisäksi kyky tehdä Breikvikin kaltaisia julmuuksia on kamalaa. Häpeällistä kristilliseltä monikulttuurin vastustajalta!