Onko seksin harrastamisesi vähentynyt? Lue 10 yllättävää syytä siihen Saiturin Uutisista!

Jos parisuhteessasi nukutaan enemmän kuin harrastetaan seksiä, voi syyllistä etsiä useista romanssintappajista.

1. Olet aivan liian väsynyt


Nouset ylös, menet töihin, yrität ilahduttaa pomoasi, tulet kotiin, valmistat päivällistä – huh huh! Pelkkä ajatuskin väsyttää. Siinä vaiheessa, kun olet valmis siirtymään sänkyyn, et voi ajatellakaan muuta kuin nukkumista.

Fyysinen väsymys voi vaikuttaa seksihaluihin merkittävästi. Jos olet uupunut sekä fyysisesti että henkisesti, ajatuskin yhdynnästä vaikuttaa työläältä.

Ratkaisu? Kokeilkaa aamuseksiä! Jos voitte kumpikin kammeta itsenne ylös sängystä sen verran, että käyttö pesemässä hampaanne ensin, aamuseksi voi tuntua mahtavalta. Sitä paitsi, miehet yleensä heräävät aamuseisokin kanssa, joten puolet työstä on jo tehty!


2. Alhainen estrogeenitaso vaikuttaa libidoon


Naisten saavuttaessa 40 ikävuoden heidän estrogeenitasonsa alkavat vähentyä. Alhainen estrogeenitaso voi myös alentaa naisen libidoa. Lisäksi mitä vähemmän estrogeenia on, sitä vähemmän on vaginassa luonnollisia liukasteita, mikä voi tehdä yhdynnästä kivuliaan. Myös kuumat aallot voivat tappaa seksihalut.

Jos hormonimuutokset vaikuttavat libidoosi, keskustele asiasta lääkärin kanssa. Liukasteet ovat helppo apu ja toinen mahdollisuus on kokeilla hormonihoitoa (johon kuitenkin liittyy sekä riskejä että hyötyjä).


3. Olet kyllästynyt samaan vanhaan rutiiniin


Varma tapaa tappaa seksihalut on lipsahtaa tiettyyn seksuaaliseen rutiiniin. On normaalia, että viehätyksenne toisianne kohtaan on toisinaan voimakkaampaa, toisinaan taas laimeampaa.

Jos kumppanisi ei kiihota sinua enää samalla tavalla kuin ennen, ota ohjat käsiisi ja piristä rutiinianne. Voitte esimerkiksi katsoa yhdessä pornoa, kokeilla roolileikkejä tai seksileluja. Joskus jopa pelkkä uuden asennon kokeileminen riittää.


4. Lääkityksesi pilaa seksihalusi


Useat erilaiset lääkkeet voivat alentaa seksihaluja. Näihin kuuluvat esimerkiksi ehkäisypillerit ja närästyslääkkeet sekä verenpaine- ja masennuslääkkeet. Jos epäilet, että lääkityksesi on syypää seksiongelmiisi, kysy lääkäriltäsi sopivaa vastaavaa lääkettä, jolla on vähemmän seksuaalisia sivuvaikutuksia.


5. Humala heikentää huumaa


Alkoholin ja seksin suhde on monimutkainen. On yllättävää, että vaikka yksi tai kaksi drinkkiä saattaa herättää molempien osapuolten halut, liiallinen juominen voi estää naista saamasta orgasmin. Miesten kohdalla liian moni alkoholijuoma voi taas johtaa erektio-ongelmiin tai vaikeuttaa siemensyöksyn saantia.

Humalassa saatatte molemmat hypätä sänkyyn hyvissä aikeissa, mutta todennäköisyys on se, että seksi onkin kömpelöä sähläämistä. Lisäksi humala kohottaa huonojen päätösten riskiä, joten saatat saada sukupuolitautitartunnan tai tullu raskaaksi, jos et muista huolehtia ehkäisystä.

Jos aikeenanne on harrastaa seksiä, kumotkaa kurkkuihinne enintään kaksi drinkkiä per naama.


6. Teknologia vie kaiken aikasi


Jos vietät jatkuvasti aikaa älypuhelimesi,sähköpostisi tai Internetin parissa, voit heittää hyvästit säännölliselle seksille. Kumppanin on vaikea tehdä aloite seksiin, jos toisen huomio on kiinnittynyt televisioon tai tietokoneeseen. Teknologia ei saisi korvata intiimejä hetkiä.


7. Et itse harrastaisi seksiä itsesi kanssa


Jos et itse tunne oloasia viehättäväksi, se voi vaikuttaa seksielämääsi. Kun miehet ja naiset painivat ulkonäkö- ja paino-ongelmiensa kanssa ja tuntevat itsensä rumiksi, heidän halunsa lopahtavat dramaattisesti. Erään tutkimuksen mukaan puolet naisista antavat paino-ongelmiensa seurata heitä makuuhuoneeseen, ja jotkut heistä pidättäytyvät täysin intiimistä yhdessä olosta kumppaninsa kanssa.

Ratkaisu? Jos kumppanisi tuntee olevansa epäviehättävä, kerro hänelle, mikä mielestäsi on hänen seksikkäin piirteensä. Jos taas ongelma on sinulla itselläsi, hyväksy kumppanisi antamat kehut ja anna itsellesi lupa kiihottua niistä.


8. Häiriöitä kaikkialla


Olet saattanut riidellä työkaverisi kanssa, kaupanmyyjä on käyttäytynyt idioottimaisesti tai teini-ikäisen lapsesi käytös tekee sinut hulluksi. Oli kyse sitten mistä hyvänsä, makuuhuoneen ulkopuolella tapahtuvat stressaavat asiat voivat tappaa tunnelman vällyjen välissä.

Fyysinen ja henkinen avautuminen on vaikeaa, jos mielessä pyörii aikaisemmat päivän tapahtumat. Keskustele näistä asioista kumppanisi kanssa ennen sänkyyn menoa, jotta rentoutuminen olisi helpompaa ja pääsisitte molemmat paremmin rakastelutunnelmiin.


9. Kumppanisi ärsyttää sinua


Rakastat häntä, mutta hän on käyttäytynyt kuin ääliö.

Pienet kiistat ja kinat eivät yleensä riko parisuhdetta, mutta jos niitä ei selvitä, ne voivat pyyhkäistä pois mahdollisuuden rakasteluun. Pariskunnat, joilla on paras seksielämä, eivät haudo asioita. Kerro siis kumppanillesi, mikä sinua ärsyttää, ennen kuin vetäydytte yöpuulle.


10. Olet pyöräilyhullu


Pyöräily on toki hyvää aerobista liikuntaa, mutta tiesitkö sen voivan vaikuttaa seksielämääsi? Sekä mies- että naispuoliset pyöräilyaddiktit saattavat huomata, että tuntoaisti genitaalialueissa ja haaroissa ei ole yhtä herkkä kuin ennen johtuen paineesta, joka syntyy pyörän satulassa istumisesta. Tämä johtaa seksihalujen vähenemiseen. Jos et halua lopettaa pyöräilyä kokonaan, hanki pyörääsi satula, joka siirtää painosi merkittävistä valtimoista ja hermoista niihin luihin, joilla istut. (Tohtori)

Saituri suosittelee keskittymään ongelmakohtiin, jotta seksin harrastamisen ei tarvitse vähentyä.