Vatikaani raivostui paavin suutelumainoksesta, Benetton veti mainoksensa pois! Katso kuvat!

(GETTY IMAGES/AOP)


Vatikaanin suututtaneessa mainoksessa paavi suutelee sunnimuslimien korkeimpiin uskonoppineisiin kuuluvaa imaami Ahmed el-Tayyebia.

Kiistellyistä mainoskampanjoistaan tunnettu italialainen Benetton-vaatefirma on vetänyt pois tuoreen mainoksensa, jossa paavi ja imaami suutelevat.

Kuva sai Vatikaanin raivostumaan.

- Vastustamme mitä suurimmin sitä, että pyhän isän manipuloitua kuvaa hyödynnetään julkisuuskampanjassa taloudellisten päämäärien edistämiseksi, Vatikaanista lausuttiin.

Mainoksessa paavi Benedictus XVI suutelee sunnimuslimien korkeimpiin uskonoppineisiin kuuluvaa imaami Ahmed el-Tayyebia. Kuva kuuluu UNHATE-nimiseen sarjaan, jossa pusuttelevat myös muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja kiinalainen kollegansa Hu Jintao sekä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Benetton pyysi anteeksi niiltä, joita paavin kuva oli loukannut. Yhtiö kuitenkin puolusti kampanjaansa ja sanoi taistelevansa sillä "vihan kulttuuria vastaan sen kaikissa muodoissa". (Iltalehti)

Vihan kulttuuria vastaan tulee taistella.. Olihan Jeesuksellakin 12 kpl poikaystäviä eikä ikinä vaimoa!