N9 pesee Lumian?

Kumpi Nokian uutuuspuhelin on parempi, Suomessa jo myytävä N9 vai maailmalla pian myyntiin tuleva Lumia 800? Teknologiasivusto Zdnetin Matthew Miller pääsi vertailemaan Nokian sisarmalleja rinnakkain.

N9 ja Lumia 800 ovat ulkoisesti pitkälti samannäköiset, mutta eroa on sekä laitteessa että vielä enemmän käyttöjärjestelmässä.

Lumiassa on nopeampi 1,4 gigahertsin suoritin, kun N9:ssä tyydytään 1 gigahertsiin. Muissa spekseissä N9 loistaa: ruutu on 3,9 tuumainen Lumian 3,7 tuuman sijaan ja tallennustilaa on 64 gigatavun verran, kun Lumiassa sitä on vain 16 gigaa. Lisäksi lumiasta puuttuu toinen kamera ja tuki nfc-lähitunnistukselle.

Meego vei voiton

Windows Phone -faniksi tunnustautuva Miller kallistui Lumiaa päivän käytettyään omistamansa N9:n puolelle.

Ruudunsäästäjä näyttää mustalla pohjalla kelloa. Yksinkertaista, mutta toimii, Miller pohtii. Ruutu herää nopeasti tuplanapautuksella ilman napin painamista.

Moniajossa Miller kuvaa N9:ää pedoksi, joka ei hidastu, vaikka loikkisi 27 käynnissä olevan sovelluksen välillä. Naputtelua nopeamman tekstinsyötön mahdollistava Swype-sovellus on tulossa N9:lle pikapuoliin.

Windows Phonessa Milleria on alkanut rasittaa järkevän ilmoitusruudun puute. N9:ssä ilmoitukset löytyvät helposti yhden pyyhkäisyliikkeen takaa.

Hän myös laskee Meegossa olevan Windows Phonea enemmän integroituja toimintoja, mutta Lumia-testipuhelimessa ei vielä ollut mukana maksutonta Mix-musiikkipalvelua. On ylipäänsä epäselvää julkaistaanko sitä Yhdysvalloissa, sillä WP-puhelimille on tarjolla Microsoftin Zune-musiikkipalvelu.

Lopuksi Miller mainitsee vielä kuuluvansa innokkaaseen Meego-yhteisöön, joka ei alistu Nokian hylkäämän käyttöjärjestelmän kohtaloon ja päästä Meegoa kuolemaan.(Tekniikkatalous)