Myymälänjohtaja kavalsi jättisumman

Rahat nainen törsäsi makeaan elämään! Veljekset Halonen Oy:n myymälänjohtaja kavalsi työnantajaltaan puolentoista vuoden aikana 129 337 euroa.

Rahaa helsinkiläisnainen törsäsi muun muassa "matkusteluun ja ulkona syömiseen poikansa kanssa". Edelleen rahaa paloi "pojan lasketteluharrastukseen ja peleihin".

41-vuotias nainen johti vaateketju Halosen liikettä Sellon kauppakeskuksessa Espoossa. Alaisenaan hänellä oli 40 työntekijää.

Myymälänjohtaja käytti rikoksissaan hyväkseen johtajan valtuuksiaan ja sitä, ettei kukaan voinut valvoa hänen toimiaan. Työnantaja seurasi silmä kovana myynnin kehitystä muttei niinkään mahdollisia väärinkäytöksiä.

Rahat kassasta

Rahaa nainen huijasi itselleen ensisijaisesti lyömällä kassaan tuotepalautuksia ja ottamalla sitten rahat itselleen. Suurin osa palautuksista oli tehty yleiskoodilla, joka ei sotke varastolistoja.

Alaiset eivät kavalluksia voineet huomata. Sitä paitsi myymälänjohtaja oli juuri itse se henkilö, jonka toimenkuvaan kuului yleiskoodipalautusten tarkastaminen.

Suuren osan kavaltamistaan rahoista nainen siirsi oman yksityisyrityksensä "voittona" omalle pankkitililleen. Rahaa nainen tallensi pankkiin myös poikansa nimissä.

Petossarja alkoi toukokuussa 2008. Lopulta käry kävi, kun tammi-helmikuussa 2010 ilmeni että Sellon myymälän kassasta puuttui rahaa.

Ensimmäisessä tarkastuksessa kassa kuitenkin täsmäsi. Muutamaa päivää myöhemmin Halosen johto määräsi toisen tarkastuksen. Tällä kertaa vaje paljastui.

Selvityksessä kävi ilmi, että Sellon myymälässä oli tehty kolme kertaa enemmän tuotepalautuksia kuin ketjun muissa liikkeissä.

(Iltalehti)

Saituri on hyvin hyvin vihainen!