Suomalaista superlupausta suitsutetaan Kanadassa

Täksi kaudeksi Kanadan juniorisarja OHL:ään siirtynyt suomalaispuolustaja Olli Määttä kerää kehuja valmentajaltaan.

Määttä pelasi viime kaudella JYPin A-junioreissa ja Mestistä D-Teamissä (nyk. JYP-Akatemia). Hänestä tuli vuodenvaihteessa Suomen kaikkien aikojen nuorin pelaaja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja hänen otteensa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa eivät jääneet huomaamatta.

Ontarion junioriliigan eli OHL:n menestyksekäs London Knights varasi Määtän ensimmäisenä ulkomaalaisena pelaajana koko Kanadan juniorisarjat kattavan CHL:n draftissa.

Odotukset puolustajaa kohtaan olivat varmasti korkealla, mutta Londonin valmentaja Misha Donskov huokuu tyytyväisyyttä 17-vuotiaaseen lupaukseen.

- Hän on sopeutunut hyvin ja on osoittanut luonnetta. Uskon, että hän nauttii näistä kokemuksista ja on pärjännyt kielen ja kulttuurin kanssa loistavasti. Lisäksi hän on saanut hienon lähdön kaudelleen, Donskov suitsuttaa Hockey's Future -sivustolle.

Määttä on tehnyt Donskoviin vaikutuksen lajitaidoillaan.

- Ennen kaikkea hän on kookas pelaaja. Hänellä on loistava pelikäsitys ja hän näkee jään todella hyvin. Hän on erittäin kurinalainen ja keskittynyt pelaaja. Hänen pitää tehdä töitä laukauksensa ja luistelunsa eteen. Jos nuo kaikki saadaan samaan pakettiin hänen työmoraalinsa kanssa, saadaan pelaaja, jolla on todella paljon potentiaalia, Donskov analysoi.

Määttä on pelannut Londonissa yhteensä 18 ottelua joissa on syntynyt yhdeksän (1+8) tehopistettä. Hänen valintaansa nuorten maajoukkueeseen voidaan pitää lähes kiveenhakattuna. Kesän 2012 NHL-draftissa Määtän ennakoidaan menevän jo ensimmäisellä kierroksella. (Iltalehti)