Englanti kaatoi maailman parhaan

Englannin jalkapallomaajoukkue sai lauantai-iltana kovan päänahan, kun se kaatoi kotiyleisönsä edessä Lontoon Wembleyllä pelatussa maaottelussa Espanjan.

Hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari kukistui 1-0 Frank Lampardin maalilla.

Maali syntyi heti toisen puoliajan alussa. Englannin vapaapotku leijaili rangaistusalueelle, ja Darrent Bent puski tolppaan. Pallo kimposi tolpasta maalin eteen, josta Lampard puski sen tyhjään maaliin. Espanjan maalivahti Pepe Reina oli jo heittäytynyt vasemmalle ja oli poissa pelistä.

Espanja oli odotetusti ottelussa hallitsevampi osapuoli ja piti tuttuun tapaan palloa, mutta vahvasti puolustanut Englanti sai pidettyä vieraiden hyökkäykset melko hyvin aisoissa. Vaarallisin paikka siunautui David Villalle, joka ampui toisella jaksolla takatolppaan.

Englannin maalipaikat olivat vielä vähemmässä, mutta Lampardin osuma riitti voittoon. Englanti on voittanut hallitsevan maailmanmestarin viimeksi vuonna 1980, jolloin se kukisti maaottelussa Argentiinan.

- Olemme erittäin tyytyväisiä. On hienoa lyödä heidät nyt, he ovat maailman paras joukkue, Lampard sanoi BBC:lle.

Englannilta myös puuttui monia avainpelaajia, kuten Wayne Rooney, John Terry ja Steven Gerrard.

Ensimmäisellä puoliajalla Espanjan maalia vartioineelle Iker Casillakselle kyseessä oli 126. maaottelu, jolla hän nousi Andoni Zubizarretan ohi kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneeksi espanjalaiseksi.

Wales jyräsi Norjan

Norja sai Cardiffissa kylmää kyytiä, kun se jäi isäntäjoukkue Walesin jalkoihin maalein 1-4. Wales johti jo vartin pelin jälkeen 2-0 Tottenham-tähti Gareth Balen ja Craig Bellamyn maaleilla.

Erik Huseklepp kavensi toisella puoliajalla, mutta vaihtomies Sam Vokes iski pallon lopussa vielä kahdesti Norjan verkkoon.

ManU-hyökkääjä Javier Hernandez teki kaksi maalia Meksikon voittaessa Serbian kotonaan 2-0. Hernandez teki avausmaalin jo toisella minuutilla ja viimeisteli loppulukemat pilkulta 88. minuutilla. (Iltalehti)