Uskoisitko, että tämä törkyturpa on maailman paras musiikkituottaja?

Maailman kenties paras musiikkituottaja Rick Rubin nähtiin pyöräilemässä. Vastaantulijat eivät varmasti arvanneet Rubinin ulkonäöstä, että näkivät juuri musiikkimaailman legendan.
Kun Rick Rubin lähti pyöräretkelle kotoaan Kalifornian Malibussa, ei hän todellakaan näyttänyt yhdeltä maailman arvostetuimmista musiikkituottajista. Rubinilla oli yllään yksinkertainen valkoinen t-paita ja hänen harmaat hiuksensa ja partansa olivat niin sekaiset, että häntä olisi voinut veikata todennäköisemmin kodittomaksi kuin musiikkimaailman monimiljonääriksi.
Rubinin ansiot musiikkimaailmassa ovat kuitenkin huikeat. 80-luvulla hän oli luomassa kokonaista hiphop-genreä, kun hän vaikutti Beastie Boysin, Public Enemyn, Run D.M.C:n ja LL Cool J:n kaltaisten pioneerien taustalla.
Monipuolisuutensa Rubin todisti viimeistään silloin, kun hän hyppäsi Slayerin tuottajaksi. 1986 ilmestynyt Reign in Blood on monien mielestä maailman paras thrash metal -albumi. Rubin tuotti sen ja myös tulevat Slayerin levyt.
90-luvun jälkeen hänen tuottamansa artistien kirjo on vain monipuolistunut. Joukkoon mahtuvat muun muassa Metallica, System of a Down, Johnny Cash, Red Hot Chilli Peppers, AC/DC, Mel C, Justin Timberlake, Shakira, Dixie Chicks, Adele ja Kanye West.
Kun Black Sabbath ilmoitti viime viikolla tekevänsä paluun 70-luvun menestyskokoonpanossa, ilmoittivat he myös, että ovat kiinnittäneet Rick Rubinin tuottamaan heidän comeback-albuminsa. Rubinille seuraava vuosi tuleekin olemaan kiireinen, sillä hän on tuottamassa samaan aikaan myös Metallicaa, ZZ Topia, Linkin Parkia sekä Crosby, Stills & Nashia. Siksi Rubinin onkin hyvä pitää huolta kunnostaan esimerkiksi pyöräilemällä. (Voice)