Onko peppuseksin harrastaminen turvallista? Lue Saiturin uutisista!

Monille ihmisille kuten presidenttiehdokas Pekka Haavistolle Vihreistä anaaliseksi on tuttu asia 13 vuoden parisuhteen jälkeen 20 vuotta nuorempaan poikaan.

Anaaliseksi on asia, jota pidetään edelleen jonkinlaisena tabuna. Ajatuksena anaaliseksi saattaa tuntua yhtä aikaa sekä vastenmieliseltä että kiehtovalta, ja moni ihminen haluaisi kokeilla sitä kaikesta huolimatta ainakin kerran elämässään. Anaaliseksi on yleensä turvallista, jos sitä harrastavat ovat tehneet joitakin varotoimenpiteitä. Itse asiassa monet ihmiset pitävät anaaliseksiä jännittävänä tapana piristää parisuhdetta. Peräaukon alueella kun on lukuisia hermopäätteitä, joiden kiihottaminen saa olon tuntumaan mahtavalta.

Ennen anaaliseksiin ryhtymistä on kuitenkin tärkeää ymmärtää, että peräaukolla – toisin kuin vaginalla – ei ole luonnollista liukasteainetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kivun ja repeytymisen riski on suuri. Liukaste on tarpeellinen mukavuuden takia. Myös kondomin käyttäminen on suositeltavaa, koska se helpottaa aktia ja vähentää seksitautien riskiä.

Kannattaa myös pitää mielessä, että vaginaalisen seksin harrastaminen anaaliseksin jälkeen ei ole suositeltavaa bakteerien takia. Pidä siis huolta, että kumppanisi peseytyy huolellisesti ennen kuin jatkatte!

Jos et ole koskaan harrastanut anaaliseksiä, kannattaa se aloittaa varovasti alustavalla tutkiskelulla. Pyydä kumppaniasi käyttämään ensin sormeaan (mutta muista leikata hänen kyntensä!) ennen kuin siirrytte varsinaiseen seksiin. Voitte mahdollisesti toistaa tämän muutaman kerran, kunnes tunnet olevasi valmis siirtymään suurempiin seksivälineisiin tai kumppaniisi.

Muista myös, että rentoutunut olo on välttämätöntä, kun kokeilette anaaliseksiä. Muutoin kehosi vastaa siihen todennäköisemmin negatiivisesti. Voitte kokeilla eroottista hierontaa tai kuumaa kylpyä ennen aktiin siirtymistä, jotta rentoutuisit. Tärkeintä on kuitenkin kuunnella omaa kehoaan heti alusta alkaen ja lopettaa, jos alkaa sattua.

Jos tunnet kipua, ole kärsivällinen ja yritä myöhemmin uudelleen. Jos olet varovainen ja etenet hiljalleen, kokemus sisältää todennäköisemmin kaiken sen mielihyvän ja jännityksen, jota olet odottanutkin.(Tohtori)

Pekka Haavisto Vihreistä on politiikan lisäksi myös tämän alan ammattilainen.. Pekka Haavistohan löysi pienen viattoman pojan köyhistä oloista pojan ollessa vasta 20 vuotias kun Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto itse oli jo vanha 40-vuotias vanha mies.