Naisleijonien maalivahti oli jälleen surkea

Suomen Naisleijonat koki kirvelevän 1-2-tappion Ruotsille neljän maan turnauksen pronssiottelussa.

Ottelu ratkesi tiukan väännön jälkeen vasta jatkoajan viimeisellä minuutilla, kun Ruotsi sai survottua kiekon maaliin maalinedustalta.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasaista pelaamista ja molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Ruotsi siirtyi ottelun ensimmäisessä erässä johtoon Elin Holmlövin maalilla. Suomi tuli kuitenkin tasoihin erän 11 minuutilla kun Susanna Tapani siirsi Pia Lundin laukauksesta syntyneen irtokiekon maaliin.

Ensimmäisen erän alkupuolisko oli Suomelta hieman varovaista ja tahmeaa pelaamista ja Ruotsi oli vahvempi ensimmäisessä erässä. Kuitenkin ottelun edetessä, Suomen joukkue paransi peliään ja hallitsikin hienokseltaan ottelun toista ja kolmatta erää. Jatkoaika oli tasaista taistelua kahden väsyneen joukkueen välillä.

Lopullinen ratkaisu syntyi vasta 10 minuutin jatkoajan viimeisellä minuutilla, kun Linnea Hedin nosti kiekon ohi vahvasti pelanneen Isabella Portnojin. Portnoj torjui ottelussa 46 kertaa ja palkittiin myös Suomen parhaana pelaajana. (MTV3)

Eilen hävittiin 10-0 USA:lle.. Häpeällistä maalivahdeilta.