Näin bongaat parhaat äkkilähdöt – lue Saiturin uutisista kolme vinkkiä!

1. Ole valmis toimimaan nopeasti
Äkkilähdöt ovat matkanjärjestäjiltä myymättömiksi jääneitä tai peruutettuja paikkoja, jotka kaupataan alennetuilla hinnoilla loppuun juuri ennen matkan alkamista.
Äkkilähtöostoksilla nopeus on valttia. Äkkilähtöpaikat ovat viimeisiä paikkoja, ja jos joku ehtii ennen sinua, voi varttitunninkin miettiminen olla liikaa. Ole siis valmis varaamaan matka välittömästi sopivan kohteen löydyttyä.
2. Jousta matkan ajankohdassa
Edullisimmat äkkilähtöhinnat ovat yleensä tiettyihin lähtöihin sidottuja. Halvimmat liput löydät, jos pystyt joustamaan matkan ajankohdan suhteen ainakin päivän tai parin verran ja ajoittamaan lomasi sesonkiaikojen ulkopuolelle.
Hintavimpia äkkilähdöt ovat koululaisten loma-aikoina ja silloin myös kohdetarjonta on suppeampi.
Jouston tärkeys pätee myös kohteen valintaan: saat moninkertaisen valikoiman edullisia matkoja valittavaksesi, jos et sido hakuasi yhteen tiettyyn kohteeseen.
3. Varaudu yllätyksiin
Yksi äkkilähtölomailun parhaista puolista on sen tuoma pieni seikkailu – niin hyvässä kuin pahassakin. Usein yllätykset ovat toki enemmän positiivisia kuin negatiivisia, mutta äkkilähdön suurin arvoitus on tyypillisesti majoituksen taso, sillä hotellia ei kaikilla matkoilla tiedä etukäteen.
Viimeisenä kaupattavaksi saattaa jäädä tasokkaitakin hotellihuoneita, mutta yhtä hyvin saatat päätyä vaatimattomampaan majapaikkaan. Parhaat äkkilähdöt löydät, jos olet valmis hyväksymään tämän osana äkkilähdön spontaania luonnetta. “Määrittelemätön hotelli” -kriteerillä tarjolla olevat matkat ovat usein edullisempia kuin ne, joissa hotelli on tiedossa etukäteen.(Rantapallo)

Halvemmalla todelliset Saiturit pääsevät kun jättää äkkilähdötkin väliin.