Loeb siirtyy eläkevuosillaan rata-autoilun pariin

Sebastien Loeb rakentelee omaa rata-autoilutallia "eläkepäivien" harrastukseksi.

- Aloin miettiä sitä aiemmin tänä vuonna ennen kuin päätin jatkaa rallin MM-sarjassa. Ajattelin, ettei kilpailemista voi ralliuran jälkeen kokonaan lopettaa, joten rata-autoilu voisi olla sopivaa jatkoa, Loeb totesi.

Loebin mukaan hänen hankkeessaan ei ole kyse mihinkään MM-sarjaan osallistumisesta. Suunnitelmissa on tiettävästi Ranskan Porsche cupin ja kestävyyskisojen Le Mans -sarjan tapaisiin kisoihin osallistumista.

Ensi vuonna Loebin tavoite on yhdeksäs rallin maailmanmestaruus ja sopimus Citroen-tallin kanssa kattaa vielä kauden 2013.

- Pystynkö ajamaan kymmenen mestaruutta. Sitä en osaa sanoa, Loeb totesi.

Kahdeksas mestaruus maistui takkuisen kauden jälkeen.

- Kausi oli vaikea, oli tiukkoja taisteluja lähes jokaisessa rallissa Mikon (Hirvonen), Sebastienin (Ogier) ja Jari-Matin (Latvala) kanssa. Ja sitten vielä vaikeuksia Saksan, Australian ja Ranskan rallissa, jonka jälkeen sarja ikään kuin alkoi uudelleen, Loeb muistelee putoamistaan MM-johdosta tasapisteisiin Hirvosen kanssa ennen Katalonian rallia.

- Silloin oli kovat paineet, mutta nyt helpottaa, Loeb totesi liehutellen Ranskan lippua, jonka keskellä komeili numero kahdeksan.

Mestaruus ratkesi Loebille, kun hän voitti Kataloniassa ja siirtyi kahdeksan pisteen turvin MM-johtoon. Etumatka piti kun Hirvonen keskeytti kauden päättäneessä Britannian rallissa. (MTV3)