Leijonilta vakuuttava esitys - vain yksi jäähy

Suomen jääkiekkomaajoukkueen vakuuttava esitys Tshekkiä vastaan vahvistuu myös tilastoja katsellessa. Yksi suurimmista ilonaiheista oli kurinalaisuus: Leijonille vihellettiin ottelussa vain yksi kahden minuutin rangaistus.
- Se on iso asia näissä peleissä. Pelin kontrollointi siirtyy sitä kautta sille joukkueelle, joka saa sitä ylivoimaa. Sillä tavalla pääsee kontrolloimaan pelin vauhtia ja kiekkoa. Jäähyttömyys on iso asia, joukkueen tärkeä oman pään puolustaja Lasse Kukkonen muistuttaa.
- Pystyimme pitämään pelin sellaisena kuin halusimme. Pääsimme syvälle heidän päätyynsä hyökkäämään ja saimme aikaan pitkiä hyökkäyksiä. Hyökkääjämme tekivät tosi hyvää työtä kiekon kanssa; he pysyivät kiekossa ja auttoivat toisiaan. Tshekki joutui jahtaamaan meitä enemmän kuin Venäjä torstaina.
Vaikka peli oli pääosin Suomen hallussa, Tshekkikin sai muutaman pitkän hyökkäyksen Suomen päädyssä. Näissä tilanteissa on aina suuri vaara jäähyihin, mutta lauantai-iltana Suomen liike oli niin hyvää, että rikkeisiin ei ollut tarvetta.
- Niissäkin pysyi hyvä yhteistyö viisikolla. Ainahan niitä tulee muutamia peleissä, ja niissä pitää vain pysyä kärsivällisenä ja odottaa iskunpaikkaa. Hyvin pelattiin viisikkona, Kukkonen totesi.
Suomi on päästänyt kahdessa ottelussaan Helsingin turnauksessa vain yhden maalin, ja senkin Venäjä teki ylivoimalla. Viime kevään MM-kisoissa Suomi päästi kolmessa playoff-ottelussa vain kaksi maalia, joten päävalmentaja Jukka Jalosen suitsuttama jatkuvuus on toteutunut myös tällä sektorilla.
- Olemme viisikkoina puolustaneet tiiviisti, ja molemmat maalivahtimme ovat pelanneet hyvät pelit. Se on viisikkopuolustamista, ja hyökkääjät ovat tehneet hyvää työtä. He ovat tulleet tosi hyvin alaspäin, minkä ansiosta olemme pystyneet pitämään kentälliset tiiviinä, Kukkonen avaa.
Suomen joukkueessa on peräti 15 miestä viime kevään maailmanmestarijoukkueesta. Kahdeksasta puolustajasta peräti kuusi on hallitsevia maailmanmestareita, mutta Kukkonen huomauttaa, että tämä ei auta enää marraskuussa juurikaan.
- Se on aina uusi joukkue ja aina on aloitettava alusta. Samat hommat joutuu aina tekemään uudestaan. Tietenkin kun on tietyn kaverin kanssa pelannut aiemminkin, tietyt asiat on jo sovittu. Se vähän helpottaa sitä, mutta työ on aina tehtävä uudestaan, Kukkonen sanoi. (YLE)