Kreikassa on täysi hallituskapina!

Kreikan pääministeri George Papandreoulla ei ole kannatusta kansanäänestykselle ja omalle hallitukselleen. Pääministerin PASOK-puolueen neljä ministeriä on vetänyt tukensa hallitukselta.

Käänne tarkoittaa sitä, että Papandreoun hallitus ei todennäköisesti saa parlamentin luottamusta huomisessa luottamusäänestyksessä.

Tällä hetkellä parlamentissa istuu 152 hallituspuolueiden listoilta valittua kansanedustajaa. Neljän kansanedustajan menetys merkitsee sitä, että Papandreou menettää 300-paikkaisen parlamentin luottamuksen.

Bloombergin mukaan PASOK:n hajaannuksen taustalla on valtiovarainministeri Evangelos Venizelos, joka vastustaa kansanäänestyksen järjestämistä eurosta.

BBC kertoo, että Venizeloksen kanssa rintamassa olisivat talousvaraministeri, kehitysministeri ja terveysministeri. Kreikkalainen Kathimerini puolestaan lisää listaan vielä maatalousministerin.

The Guardian puolestaan uskoo jopa kuuden kansanedustajan liittyneen Venizeloksen rintamaan.

Kreikan hallitus pitää parhaillaan hätäkokousta kansanäänestyshajaannuksen vuoksi. Kreikkalaisten lehtitietojen mukaan Venizeloksen rintama olisi marssinut ulos kokouksesta. (UusiSuomi)

Saituri odottelee mitä Kreikan kanssa tulee tapahtumaan..