Joensuu soolostaan: Olisi ollut hieno maali

Jesse Joensuu oli lähellä tehdä todellisen soolomaalin jääkiekon Euro Hockey Tourin ottelussa Tshekkiä vastaan. Joensuu niputti koko Tshekin puolustuksen, mutta vain maalivahti Jakub Stepanekin ohittaminen jäi tekemättä.
- Se olisi ollut hieno maali. Huomasin tuossa kopissa, kun kaikki antoivat positiivista palautetta, että se ei ollut aivan sama asia, kuin jos vaikkapa Teemu Selänne olisi päässyt läpi. Se on vähän harvinaisempaa meikäläiselle. Ajattelin, että minulla on aikaa enemmänkin, koska maalivahti ei pystynyt valmistautumaan siihen niin kauaa. Kiekko vähän pyörähti, enkä saanut kunnon rystylaukausta, Joensuu harmitteli.
- Tuollaisessa tilanteessa, kun on keskialueella poikki ja vastustajalla on vaihto kesken, he eivät ole niin valmiita puolustamaan. Kun on itse kiekollisena kärkiäijänä, siellä on kuitenkin neljä äijää vielä takana. Se ei ole niin suuri riski yrittää jotain hienompaa. Ruotsissa on tullut yritettyä vähän samanlaisia.
Suomen nelosketju sai päävalmentaja Jukka Jaloselta kehut - kuten myös kaikki maalit tehnyt ykkösketju. Joensuu myöntää suoraan, että homma on toiminut Matti Kuparisen ja Leo Komarovin kanssa.
- Teimme omat hommamme hyvin. Emme olleet lirissä omassa päädyssä. Pääsimme myös antamaan painetta niiden pakeille ja annoimme muille ketjuille hengähdysaikaa. Onnistuimme mielestäni ihan hyvin, Joensuu totesi.
- Kaverit vierellä ovat tuttuja, ja pelaaminen on siinä mielessä helppoa, että meillä ei ole tulosvastuuta. Olemme kaikki tietyllä tavalla energisiä pelaajia ja ajattelemme samalla tavalla. Kun rooli on selvä, se on toiminut hyvin.
Täksi kaudeksi reilun kolmen vuoden tauon jälkeen Eurooppaan palannut Joensuu huomautti, että Euroopassa pelataan varsin passiivisesti. Sen takia Venäjän ja Tshekin passiivisuus ei ole yllättänyt porilaislähtöistä hyökkääjää.
- En ole hetkeen pelannut Euroopassa, ja olen todennut, että Euroopassa joukkueet pelaavat vähän passiivisemmin kuin Pohjois-Amerikassa. Aika paljon ollaan keskialueella, eikä ole painetta niin paljon. Sen takia lähdetään paljon hitailla lähdöillä. (YLE)