Jalonen kaipaa lisää leveyttä Leijonien hyökkäykseen

Suomi kukisti Tshekin helposti 4-0 Karjala-turnauksen ottelussa Hartwall Areenalla lauantaina. Hienosta tuloksesta huolimatta päävalmentaja Jukka Jalonen oli hieman huolissaan Leijonien hyökkäyspelistä.

Jalonen antoi puhtaat paperit Jarkko Immosen johtamalle ykkösketjulle ja hienoa työtään jatkaneelle Matti Kuparisen nelosketjulle, jonka muut jäsenet ovat Jesse Joensuu ja Leo Komarov. Petri Kontiolan ja Petteri Wirtasen johtamien kolmikkojen peli jätti sen sijaan toivomisen varaa.

- Kun katsoo kentällisiä, niin ei siellä kaikki neljä kenttää pelannut hyvin. Pari kenttää pelasi loistavasti eli Immosen ja Kuparisen, mutta kyllä Wirtasen ja Kontiolan ketjuille tai kentille jäi parantamisen varaa, Jalonen jakoi arvosanoja.

Wirtasen laidoilla luistelivat Mika Pyörälä ja Jonas Enlund. Kontiola pelasi Juhamatti Aaltosen ja Ville Peltosen välissä.

Wirtasen ketjun illan synkin vaihe nähtiin avauserässä, kun Tshekin nelosketju piti kiekkoa Suomen alueella minuutin verran putkeen.

Ykkösketju ja puolustaja Janne Niskala vastasivat kaikista Suomen tehopisteistä. Janne Pesosen saldo oli 1+3, Immosen 2+1 ja Mikael Granlundin 0+2. Leijonen viimeisen ja ainoan ylivoimaosuman viimeistellyt Niskala keräsi tehot 1+1.

Suomen kaksi ensimmäistä osumaa eli Immosen maalit syntyivät lähietäisyydeltä. Jalonen olikin tyytyväinen ketjun röyhkeyteen.

- Sieltä ulkopuolelta niitä maaleja ei tehdä. Ne, jotka menee maalille, tekee maaleja. Ne, jotka ei mene, ei tule tekemään ikinä. Ei se sen kummempaa ole, Jalonen latasi.

Jalonen tulee muuttamaan jonkun verran ketjuja sunnuntain Ruotsi-otteluun. Antti Pihlströn palaa pelaavaan kokoonpanoon, mutta lopulliset päätökset ketjukoostumuksista tehdään myöhemmin.

- Meidän pitää miettiä sitä rauhassa. Jotain muutoksia tietenkin tehdään, koska Piltsu tulee pelaamaan huomenna. Kuka sitten huilaa, niin se pitää miettiä, Jalonen sanoi.

Vaikka ykkösketju oli hirmuvireessä ja johdatti Suomen selvään voittoon, niin Jalonen haluaisi tehojen jakautuvan tulevaisuudessa tasaisemmin.

- Pitäisi saada vähän leveyttä lisää hyökkäyspeliinkin.

Tshekin pasiiviisuus sopi Suomelle

Suomi pääsi peliin hyvin mukaan heti alusta lähtien osittain Tshekin passiivisuuden takia.

- Tshekki oli aika passiivinen varsinkin vähän vajaa pari erää ja sehän sopi meille tietenkin ihan hyvin. Saatiin oma peli hyvin käyntiin, Jalonen kertasi.

Tshekin aloitettua aggressiivisemman pelaamisen, jäi Suomi hetkeksi altavastaajaksi.

- Toka erän loppupuolella jäätiin vähän jalkoihin omassa päässä. Paineen alta ei päästy kunnolla pois. Kyllä siihen jäi paljon petrattavaa.

Jalonen uskoo, että sunnuntain Ruotsi-ottelussa nähdään täysin erilainen vastsustaja.

- Trendi tuntuu vähän olevan sellainen, että Venäjä ja Tshekki pelaa ohjauspeliä keskialueella ja Ruotsi tulee huomenna sitten erittäin kovaa päälle, Jalonen pohti Karjala-turnauksen vastustajia. (Sportti)