Brittimuusikon rankka lapsuus: "Ilman sisaruksiani en olisi selvinnyt"

Brittilaulaja James Morrison, 27, on omistanut uuden The Awakening -levynsä isälleen, joka kuoli kesken levynteon.
James Morrison on puhunut julkisuudessa avoimesti isänsä päihdeongelmista.
- Isä ei ollut paha, mutta suhteemme ei ollut kaikkein helpoin, Morrison kertoo IS:lle.
- Vaikeuksia tuotti se, ettei isä ollut läsnä. Mutta en ole katkera. Negatiivisuus ei edistä mitään. Ei varsinkaan asioissa, joille ei voi mitään.
Suru-uutisesta huolimatta Morrison sanoo nyt olevansa seesteisempi ja tyytyväisempi elämäänsä kuin muutama vuosi sitten.
- Menetin otteen elämään edellisen levyn aikoihin. Isä oli huonossa kunnossa, ja tulin samaan aikaan itse isäksi. Lisäksi tuskailin toisen levyn tekemisen kanssa. Etsin itseäni, kun tunsin, että minut on määritelty liian tarkasti, tungettu ahtaaseen laatikkoon, Morrison muistelee.
Morrison sanoo elävänsä paraikaa ruuhkavuosiaan. Kiire on kotona sekä työssä. Morrison muistuttaa, että pahimmat vaikeudet ovat kuitenkin jo kaukana takanapäin. Isän tila vaivasi eniten, kun hän asui vielä lapsuuskodissaan. Äiti oli masentunut ja kaiken lisäksi koulussa kiusattiin. Pikku-James kun oli löytänyt isänsä levyhyllystä vanhoja soul-levyjä ja intoili niistä. Luokkakaverit olisivat arvostaneet enemmän urheilullisia ansioita.
- Ilman sisaruksiani en olisi selvinnyt niistä ajoista.
Morrison uskoo, että hänelle on käynyt kuin suosikkilaulajilleen. Aivan kuin vaikka Sam Cooke ja Marvin Gaye, myös hän on siirtänyt lapsuusvuosiensa koettelemukset sielukkaan musiikkinsa raaka-aineiksi.
- Saan vaikeuksista voimaa musiikkiin, hän sanoo.
Nyt laulaja on avioitumassa kouluaikaisen tyttöystävänsä Gillin kanssa. Tämä on rauhoitellut Morrisoniakin, jos laulajanuran nopea nousu miljoonamyynteineen on meinannut nousta hattuun.
- Gill on sanonut, että uusi levy on ensimmäinen levyni, josta hänkin pitää, Morrison nauraa.
- Hän soittaa sitä autossa jopa silloin kun olen kyydissä. Se on vaivaannuttavaa. 3-vuotias tyttärenikin laulaa mukana joitakin kappaleita.
Uuden levyn hitti I Won’t Let You Go soi suomalaisillakin radioasemilla sen verran tiuhaan, että pian saattaa taas olla muutto edessä. Morrison on nimittäin muuttanut levy levyltä isompiin asuntoihin. Nyt hän kertoo vilpittömän innostuneesti muuttavansa pian isoon kartanoon.
- Se on hienoin talo, jonka minä olen nähnyt. Ei mikään pröystäilevä nykyluomus, vaan vanha oikea kivitalo. Rakennan sinne studion, niin pystyn jatkossa tekemään työtä enemmän kotonani ja olemaan lapseni kanssa. Minä olen läsnä oleva isä. (Iltasanomat)