19v ilotyttö paljastaa rankkoja asioita..

Hymy kertoo rankkoja uutisia suomalaisesta arjesta..

Suomessa syntyi keskustelu hotelliprostituutiosta, kun Aamulehti julkaisi viime viikolla raportin tamperelaisten Omenahotellien seinien sisällä tapahtuvasta naiskaupasta. Majoitus- ja ravintola-alan edunvalvontajärjestö MaRa kiirehti lausumaan pohtivansa hotellibisneksen mainetta ja pyrkivänsä säilyttämään sen kaikin mahdollisin tavoin.

Hymy kertoi toissapäivänä, että Omenahotellien leimaaminen prostituution pesäkkeeksi on aiheetonta. Haastattelemamme asiantuntija kertoi, että prostituutiota on lähes kaikissa majoitusliikkeissä, ja että Omenahotellien eduksi tässä yhteydessä laskettu vastaanottohenkilöstön puuttuminen ei luo todellisuudessa etulyöntiasemaa. Omenahotelleissa kysyntää lisännee majoitusvuorokausien keskimääräistä halvempi hintataso.

Hymy haastatteli 19-vuotiasta Helsingin Kaisaniemen hotelleissa palvelujaan tarjoavaa ulkomaalaistaustaista, mutta suomea täydellisesti puhuvaa neitokaista aiheen tiimoilta.

-Teen keikkoja kerran pari viikossa ja tapaan kunakin päivänä 5-10 asiakasta. En nimenomaan halua mennä Omenahotelleihin, koska tunnen oloni turvattomaksi internet-hotellissa. Haluan ottaa vastaan hotellissa, jossa on työntekijöitä ja elämää, mahdollisesti jopa ravintola, prostituoitu kertoo Hymylle, ja tietää myös monien muiden ammattilaisten ajattelevan samoin.

-Hotellien naiskauppa ei ole ilmiönä mikään uusi, ja sen takia tämä kohu hieman naurattaa. Jokaisessa helsinkiläisessäkin hotellissa työskentelee prostituoituja, eikä heitä välttämättä erota millään lailla muista asiakkaista. Itse pukeudun aivan normaalisti, kuten nuori nainen pukeutuu.

Prostituoitu kertoo vastaanottopaikan valinnalla olevan merkitystä:

-Koska maksan itse hotellihuoneeni, hotellia valittaessa majoitusvuorokauden hinta ratkaisee tietenkin paljon. Keskeisestä sijainnista ei silti voi luopua, mutta on otettava huomioon, että autolla liikkuville on ympäristössä saatavilla pysäköintitilaa. Sillä on myös merkitystä, pääseekö asiakas huomaamatta ja omatoimisesti hissillä kerroksiin - siis ilman huonekorttia. Jos respa vielä sijaitsee sopivasti ”nurkan takana” hisseiltä tai portaikosta, se on etu ja siitä asiakkaat pitävät.

-Hotelliprostituutio on minun nähdäkseni harvoin näkyvää. En päivystä ravintolassa ja raahaa miehiä huoneeseen. Se olisi liian huomiota herättävää. Asiakas tulee minun luokseni, kun annan hänelle puhelimessa hotellihuoneen numeron. Hotelliprostituutio on sekä asiakkaalle että tytölle itselleen kätevää. Omassa kodissa en halua ottaa vastaan, ja naapurit ihmettelisivät trafiikkia. Hotellihuoneessa ei tätä ongelmaa ole. Samoin asiakkaatkin voivat liikkua julkisessa paikassa vaivatta, prostituoitu toteaa.

Hänen mielestään Omenahotelleihin liitetty kohu on hieman yliviety. Mihin hotelliin sitten perhe voi majoittua niin ettei vain asuisi prostituoitujen kanssa samassa majapaikassa?

-Prostituutiota on tismalleen jokaisessa hotellissa maan päällä.

Ruotsissa seksiä saa kuka tahansa myydä mutta ostaminen on laitonta. Haluaisitko kyseisen lain myös Suomeen?

Onko muuten ostajia mahdollista olla, jos ei ole myyjiä..?