10 asiaa, joita suuret ikäluokat eivät kerro lapsilleen

Ikääntyvät suurten ikäluokkien edustajat asettavat omat haasteensa jälkeläisilleen.

Näpit irti junnu, rahat ovat minun

Suuriin ikäluokkiin kuuluvilta vanhemmilta ei kannata odottaa suurta perintöä, sillä U.S. Trustin selvityksen mukaan alle puolet ikäluokan miljonäärivanhemmista sanoo rahan jättämisen lapsilleen perinnöksi olevan tärkeää. Omilta vanhemmiltaan suuret ikäluokat eivät ainakaan käsitystään perineet, sillä selvityksen mukaan heitä iäkkäämmät vanhemmat kokevat perinnön jättämisen lapsilleen tärkeäksi seitsemän kertaa useammin.

Tehkää tilaa lapset, muutamme luoksenne

Eläkepäivien koittaessa yhä useampi suurten ikäluokkien edustaja tulee muuttamaan lastensa luokse asumaan. Eläkkeiden pieneneminen ja terveydenhoitokustannusten kasvu ovat omiaan vaikuttamaan tähän.

Ja kaikki on lasten syytä

27 prosenttia viisikymppisistä vanhemmista sanoo lastensa estäneen heitä säästämästä parempia eläkerahoja, ilmenee vakuutusyhtiö ING Directin selvityksestä. Vastaava luku oli 15 prosenttia asunnon ostamisen ja 19 prosenttia asuinkustannusten kohdalla. Uskomuksen taustalla on se, että vanhemmat kokevat olevansa velvoitettuja auttamaan lapsiaan taloudellisesti, jotta nämä myöhemmin menestyvät elämässä.

Emme pysty kohtaamaan todellisuutta

Suurten ikäluokkien kuvitelmat eläkepäivistä ja todellisuus eivät aina kohtaa. He haluavat olla aina nuoria ja eivät halua antaa periksi vanhenemiselle. Eläkepäiviä pidetäänkin vanhenemisen merkkinä.

”Kunnes kuolema meidät erottaa” ei päde meihin

Suuret ikäluokat purkavat avioliittoja ennätysvauhtia. Yhdysvalloissa yli 50-vuotiaiden avioerojen määrä on yli kaksinkertaistunut viimeisen 20 vuoden aikana.

Olemme onnettomia

Sukupolvi, jolla oli aikoinaan tulevaisuus edessään on nyt pettynyt elämäänsä. Chicagon yliopiston tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaiset suurten ikäluokkien edustajat ovat onnettomin ikäryhmistä kaikista.

Syömme suruumme

Lähes yksi kolmesta 50-59-vuotiaasta amerikkalaisesta on ylipainoinen, kun taas 18-29-vuotiaista vain yksi viidestä on lihava.

Olemme narkkareita

Suuret ikäluokat alkoholisoituvat ja käyttävät huumeita selvästi vanhempiaan useammin.

Hautaamme teidät velkaan

Suurten ikäluokkien vanhentuessa yhteiskunnan kulurakenne muuttuu merkittävästi.

Emme halua vanheta

Suuret ikäluokat ovat valmiita tekemään melkein mitä tahansa vanhenemisen ehkäisemiseksi tai ainakin sen näkymisen peittämiseksi. He haluavat näyttää ja tuntea itsensä nuoriksi. (Talouselämä)

Verkkosivusto Smartmoney ainakin väittää näin.. Oletko samaa mieltä?