Trusteq sai sisäministerin

Tietoturvan konsultointifyritys Trusteq laittoi organisaationsa uusiksi. Sillä on nyt oma sisä- ja ulkoministeri.

Toimitusjohtaja Jukka Lauhia hanskaa ulkosuhteita, ja operatiivinen johtaja Harri Kotakoski huolehtii firman sisäisistä asioista.

”Jukka pitää huolta myynnistä ja markkinoinnista. Minä vastaan palvelujen tuottamisesta asiakkaille sekä henkilöstöasioista, kuten henkilökunnan osaamisen kehittämisestä ja rekrytoinneista”, kuvailee Kotakoski johdon työnjakoa.

Uuden henkilökunnan rekrytoiminen on pitänyt Kotakosken kiireisenä, ja vilkas rekrytointitahti jatkuu lähikuukausinakin. Työntekijöitä Trusteqillä on nyt 35.

”Meille on palkattu tänä vuonna jo kuusi uutta työntekijää, ja jatkuva rekrytointitarve on edelleen päällä. Haastatteluja on käynnissä koko ajan. Tavoitteena on palkata tänä vuonna vielä 10 henkilöä, asiantuntijoita ja konsultteja.”

Kivuton fuusio
Trusteq osti viime kesänä projektinhallintaan erikoistuneen Optisecin, ja sen perustajiin kuulunut Kotakoski siirtyi kaupan myötä uuteen yhtiöön. Operatiivisenä johtajana hän aloitti tämän vuoden alussa.

”Minulla on kokemusta seitsemästä yritysfuusiosta. Optisec–Trusteq on kyllä ollut niistä kivuttomin”, hän kiittää.

Kotakoski haluaa pitää Trusteqin organisaation mahdollisimman matalana ja dynaamisena.

”Minua voi kuka tahansa tulla nykäisemään hihasta.”

Vaikka Trusteq on kasvanut kovaa vauhtia, hyvä työilmapiiri on säilynyt.

”Tämä on hemmetin kiva paikka tehdä töitä. Trusteqissa on nuorta innostusta. Innostuneet ihmiset vievät asioita eteenpäin.”

36-vuotias Kotakoski viettää vapaa-aikaansa mieluiten perheensä, vaimon ja 2 1/2 -vuotiaan Pinja-tyttären kanssa. Aikaa jää myös liikunnalle.

”Tällä hetkellä Trusteqissa kuntoillaan kovasti. Meillä on sykemittarit käytössä, ja seurailemme kalorien kulumista. Olemme myös kokeilleet porukalla eri lajeja: ohjelmassa on ollut esimerkiksi savate-potkunyrkkeilyä ja lumikenkälenkkikin.” (Tietoviikko)