Halla-aho ja Soini puhuvat ristiin maahanmuutosta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin tiistaina saksalaistoimittajille antamasta haastattelusta on noussut kova poru maahanmuuttokriitikkojen Homma-forumilla. Helsingin Sanomat kirjoitti Soinin haastattelusta keskiviikon lehdessä.

Haastattelussa Soini kertoi antavansa tukensa nykyhallituksen ulkomaalaispolitiikalle.

Sanatarkasti Soini sanoi haastattelussa näin: "(Suomen maahanmuuttopolitiikka) on jo tiukentunut huomattavasti – johtuen opposition painostuksesta, mutta myös kokoomuksen ansiosta. On erittäin hyvä itse asiassa, että turvapaikan hakijoiden määrä on romahtanut. Joten epäkohtia korjanneet lainmuutokset ovat toimineet. Olen aika tyytyväinen siihen, että tilanne on tällä hetkellä oikein hyvä", Soini sanoi.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Jussi Halla-aho kirjoitti keskiviikkona Homma-forumilla keskustelleensa asiasta Soinin kanssa. "Soini ilmoitti minulle aamulla yksityisesti, että Hesari kirjoittaa omiaan ja että hän oli sanonut ulkomaalaisille toimittajille seuraavaa: Halla-aho ei ole rasisti. Halla-ahon aloitteesta koko maahanmuuttokeskustelu alkoi. Tämän keskustelun ansiosta lakeihin on tehty kiristyksiä ja ne ovat nyt parempia."

Helsingin Sanomat julkaisee oheisessa linkissä sana sanalta Timo Soinin ja saksalaisten toimittajien haastattelun maahanmuuttoa koskevan osuuden. Koko haastattelussa ei mainita Halla-ahoa lainkaan. (HelsinginSanomat)