SDP:n kampanjoinnin loppusuora alkaa

SDP on kampanjoinut perjantaina loppusuoran häämöttäessä. Kaksi päivää ennen vaalia esimerkiksi puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen on kiertänyt Uudellamaalla ja Helsingissä.

Helsingin Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla Urpilaisen piirittivät ihailijat, ehdokkaat ja myös usean eri tiedotusvälineen toimittajat ja kuvaajat.

- Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta! Niiden arvojen puolesta, joita itse asiassa varmasti kannattaa hyvin suuri osa suomalaisista. Niille arvoille me haemme sunnuntaina kannatusta. Nöyrinä, mutta suoraselkäisinä. Muuten, kun katson viimeisiä gallupeja, meidän nousukiitomme on valtava. Kun jaksamme tehdä työtä loppuun asti, on täysin mahdollista, että sosialidemokraatit on sunnuntaina Suomen suurin puolue. Joten tsemppiä, Urpilainen kannusti.

Helsingin piirin puheenjohtaja Risto Kolanen haastatteli Urpilaista Tallinnanaukiolla, tosin muita haastattelijoita riitti sen jälkeen, kun ihmiset halusivat jakaa murheensa, ongelmansa tai ilonsa puheenjohtajan kanssa.

Kolasen mielestä Urpilainen on kestänyt viikkojen paineen ja useat tv-tentit pirteän näköisenä.

- Minulla on onneksi hyvät unenlahjat. Nukun yöni hyvin ja tarvittaessa auton takapenkillä, kun kuljetetaan tilaisuudesta toiseen. Kun uskoo omaan asiaansa ja niihin arvoihin, on helppo tehdä tätä työtä. Minä jaksaisin vaikka viikon vielä, Urpilainen paljasti turnauskestävyydestään. (Demari)