Timo Soini raivostui tv:ssä: ”Käsittämätön vertaus”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ottivat Ylen vaalitentissä yhteen vaalirahoituksesta.

Kiviniemi myönsi, että virheitä on tehty, ja sai lopulta Soinin hermostumaan.

- Pöytä ei ole puhdas. Kehittyvien maakuntien Suomen vaaliraharappio oli järkyttävää. Pahoin pelkään, että sama meno jatkuu, Soini aloitti kaksintaistelun.

- Olen samaa mieltä, että KMS-tuki oli virhe. Virheitä tehtiin, opiksi otettiin, ei toistu. Sääntöjä on nyt selkeytetty, olen varma, että näissä vaaleissa kaikki tulevat niitä noudattamaan, sanoi Kiviniemi.

- Vanhat puolueet voittivat viime vaalit rappiolla ja rönsyillä. Keräsivät hirveän mällin mainoksiin, sanoi Soini.

Kiviniemi vastasi tähän, että perussuomalaisilla on ollut omat sotkunsa eduskunnassa, joita on käsitelty lehdistössä. Kiviniemi oletettavasti viittasi tapaukseen, jossa Iltalehden mukaan perussuomalaisten avustajanpalkkioita kierrätettiin eduskunnan sääntöjen vastaisesti vaalitueksi. Asiasta on ennenkin tentattu perussuomalaisia.

Soini hermostui tästä pahasti.

- Ei ole, ei ole mitään sotkuja! Ai että lehdistössä esillä? Teillä on porukkaa käräjillä! Käsittämätön vertaus. Ei ole mitään tutkintaa olemassa, Soini yltyi korottamaan ääntään.

Puoluejohtajat vakuuttelivat, että pöytä on nyt vaalirahojen osalta puhdas. Keskustelu yltyi toisten päälle huutamiseksi ja puheenvuoroista tappeluksi.

- Suurin moraalinen ongelma on ollut se, että meillä on useita kansanedustajia, jotka eivät ole ilmoittaneet tukiaan, sanoi kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Räsänen kysyi, aikooko keskusta maksaa takaisin vaalimainontaan käytettyjä tukia Nuorisosäätiölle.

- Pitää ensin odottaa lain tulkinta, saiko Nuorisosäätiö ostaa tauluja. Odotetaan oikeusprosessin päätöstä, Kiviniemi vastasi. (UusiSuomi)