Keskustan kansanedustajaehdokas, kahdeksan vuotta eduskunnassa istunut Mikko Alatalo odottaa jännittyneenä iltaa. Alatalo sanoo, että häntä jännittää nyt enemmän kuin neljä vuotta sitten.
– Kokonaisuus jännittää. Totta kai se, miten itse saan ääniä, mutta myös koko keskustan äänimäärä.
Alatalo sanoo, että vaaleissa on nyt enemmän muuttujia kuin viimeksi. Puolue tarvitsisi 36 000 – 37 000 ääntä Alatalon mukaan, jotta eduskunnassa istuisi kolme kansanedustajaa Pirkanmaalta.
Hän odottaa itselleen saman suuntaista äänimäärää kuin neljä vuotta sitten.
– Sain viimeksi kuutisen tuhatta ääntä ja olen nyt tehnyt parhaani. Iltaa odotan siksi hyvillä mielin. Olen päässyt tapaamaan paljon ihmisiä ympäri Pirkanmaata.
Kokoomuksen ensi kertaa eduskuntaan ehdolla oleva Sofia Vikman kertoo, että vaalipäivänä ei enää kampanjoida. Kysymykseen, jännittääkö, Vikman sanoo kyllä.
– Odotan iltaa jännityksellä. Olemme tehneet hyvän kampanjan, Vikman sanoo.
Hän odottaa itselleen sellaista äänisaalista, jolla pääsee läpi eduskuntaan.
Perussuomalaisten Tomi Antila vastasi, että jännittää ehtii sunnuntaina oikeastaan vain kerran: kello 15.
– Käyn tuolloin äänestämässä itseäni ja ehdin pysähtyä hetkeksi. Silloin saattaa hieman jännittää.
Antila on ehdolla ensimmäistä kertaa. Hän sanoo, että odottaa itselleen ääniä 50:stä 5 000:een.
– En voi sanoa mitään tarkkaa arviota, se on todella vaikeaa. Säälittävän ja naurettavan rajamailla olevalla budjetilla katsotaan, mikä tulos on, Antila sanoo.
Vihreiden Olli-Poika Parviainen siivoaa ennen vaalien h-hetkeä. Parviainen sanoo, että suurin jännitys on kuitenkin jo menossa ohi.
– Viikko sitten jännitti enemmän. Kyllä vähän jännittää edelleen.
Ensikertalainen sanoo, että hän on optimisti ja että fiilis iltaa odotellessa on hyvä. Oras Tynkkysen viime vaalien kampanjapäällikkö toivoo, että ääniä tulee eduskuntaan riittävä määrä.
Vasemmistoliiton ehdokas Sinikka Torkkola sanoo, että ensikertalaista jännittää, sillä vaalityöstä ja palautteesta ei ole aiempaa kokemusta. Torkkola odottaa myös mielenkiinnolla, mitä esimerkiksi yhteisöpalvelu Facebook-sivuston ”tykkäämiset” oikeasti merkitsevät vaaliuurnilla.
– Kyllä elämä jatkuu vaalienkin jälkeen, Torkkola sanoo.
Hän odottaa itselleen ääniä 500 – 1 000 kappaletta. (Aamulehti)