Luottokortin sulkemisesta varoittaa nyt tekstiviesti

Tietoviikon lukija sai helmikuussa kännykkäänsä tekstiviestin: ”Hyvä asiakas N. N., käytössäsi oleva OP-Visa-kortti tulee uusia turvallisuussyistä. Saat hetken kuluttua uuden tekstiviestin, jossa on tarkempia ohjeita jatkotoimenpiteistä. Terveisin OP-Pohjola.”

01 Miksi olette korvanneet puhelinsoitot sms-viesteillä tällä aika sensitiivisellä palvelualueella, OP Kotipankin palvelupäällikkö Jani Hautala?

”Sms-yhteistyö on käynnistetty palvelun tuottajan Luottokunnan kanssa. Se on ottanut palvelun käyttöön ja toimii siinä meidän alihankkijanamme. Perinteisestihän nämä ilmoitukset on hoidettu soittamalla.

Tekstiviesti on kuitenkin monella tapaa pätevämpi. Esimerkiksi monikaan ei vastaa ulkomailta korttiasioita koskeviin soittoihin. Tällä tavalla saadaan kontakti asiakkaaseen, ja usein he palaavat asiaan nopeasti tekstiviestillä tai soittamalla takaisin.”

02 Tekstiviestin lähettäjän todentaminen saattaa olla hankalaa. Niitäkin voidaan lähettää massoittain ja niillä voidaan yrittää huijausta. Oletteko pohtineet tätä puolta asiasta?

”Asiaan liittyvät turvallisuusnäkökohdat on selvitetty tarkkaan. Tekstiviesteissä ei lähetetä pankkisalaisuuksia tai henkilöllisyyteen liittyvää tietoa.” (Tietoviikko)