Pimeän taksimiehen raiskaamalle yli 12 000 euroa korvauksia!

Turun keskustasta luvattoman taksin kyytiin lähtenyt nuori nainen joutui toukokuussa 2010 kesken matkan pimeän taksimiehen raiskaamaksi ja mukiloimaksi. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 42-vuotiaan Keski-Aasiasta lähtöisin olevan miehen raiskauksesta kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Syytetyn maksettavaksi kertyi vahingonkorvauksia yli 12 000 euroa, josta 10 000 on kärsimyskorvausta ja 2 000 euroa kivusta ja särystä.

Suomeen muuttanut ulkomaalaissyntyinen nainen nousi ravintolasta lähdettyään taksiin viikonlopun yönä Humalistonkadun lähellä Turun keskustassa. Nainen kertoi ensin ihmetelleensä, miksei taksitolpan lähellä olleessa autossa ollut taksamittaria, mutta maksusta Raisioon kumminkin sovittiin.

Melko pian Manhattanin paikkeilla mies poikkesi isolta tietä sivummas ja selitti naiselle, että hänen täytyy käydä välttämättä hoitamassa eräs asia. Mies pysäköi erään talon luona ja kehotti naista tulemaan odottamaan asuntoon matkan jatkumista, sillä seudulla liikkui miehen mukaan vaarallista väkeä.

Asunnossa mies kävi naisen kimppuun ja raiskasi tämän. Mies piti naista asunnossa muutaman tunnin. Miehen nukahdettua nainen pystyi soittamaan kaverilleen, joka tuli taksilla hakemaan häntä. Naiset ajoivat suoraan poliisiasemalle, mistä uhri lähetettiin sairaalaan. Poliisipartio kävi pidättämässä syytetyn.

Oikeudessa mies kiisti syytteen ja sanoi seksuaalisen kanssakäymisen tapahtuneen täydessä yhteisymmärryksessä. Mies kertoi olleensa hakemassa pitsaa, kun nainen lyöttäytyi hänen seuraansa taksitolpalla. Käräjäoikeus uskoi naista, jolla oli lääkärin lausunnon mukaan runsaasti mustelmia eri puolilla kehoa. Tuomitulla miehellä on kahden viime vuoden ajalta neljä käräjätuomiota, joista viimeisin pahoinpitelyä koskenut oli juuri esillä käräjillä.

Turussa on viime vuosina takavarikoitu luvattomien taksinharjoittajien autoja valtiolle, ensimmäisen tapauksen ollessa vuodelta 2006. Tässä tapauksessa autoa ei voitu takavarikoida, koska se ei ollut miehen omistuksessa, vaan hän sanoi lainanneensa sen tutultaan.

Helsingissä on käräjille tulossa juttu, jossa pimeä taksimies on raiskannut puoli tusinaa naista kahden vuoden aikana.

Pimeiden taksien vaaroista varoitellut Turun poliisi on viime aikoinakin tarkastanut useiden yöllisten kyydintyrkyttäjien tarkoitusperiä sekä todennut useita luvattoman taksiliikenteen harjoittajia, joita on sakotettu käräjillä.

Juttu käsiteltiin salaisena ja sen asiakirjat julistettiin salaisiksi. (TurunSanomat)