Piraattipuolue teki rikosilmoituksen vaalivilpistä

Vaalien jo häämöttäessä piraattipuoluekin on joutunut tekemään rikosilmoituksen.

Piraattipuolueesta kerrotaan, että sen vaalijulisteita on tuhottu merkittäviä määriä ympäri maata. Tuhottujen julisteiden määrän arvioidaan ylittäneen jo alkuviikosta sadan rajapyykin. Julisteiden lisäksi myös taustalevyt on usein hakattu tai potkittu rikki, joten kyse ei ole sään aiheuttamista vahingoista.

Puolueen puheenjohtajan Pasi Palmulehdon mukaan vastaavia tapauksia on tapahtunut eri puolilla maata, myös Pirkanmaalla.

Viimeinen niitti puolueelle oli kuitenkin se, että Vaasan torilla piraattipuolueen vaalijulisteen päälle oli liisteröity keskustan Juha Miedon vaalijuliste.

– Vaalijulisteen korvaaminen toisen puolueen julisteella on laskettavissa vaalivilpiksi, sillä toiminta pyrkii estämään äänestäjiä saamasta tietoa piraateista, summaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Juha Mieto itse on vakuuttunut, ettei hänen julisteitaan ole laitettu toisten julisteiden päälle.

Palmulehto toteaa, että ei epäile Miedolla itsellään olevan asian kanssa mitään tekemistä. Hän huomauttaa, että piraattipuolueen ehdokkaat tekevät itse kaiken vaalityön ja liimaavat myös julisteet paikoilleen. Sen sijaan isommilla puolueilla julisteiden liimaamisesta huolehtii vapaaehtoinen tai palkattu väki.

Vastaavia tapauksia on tapahtunut Vaasan lisäksi myös ainakin Hollolassa.

– Vaalijulisteen korvaaminen toisen puolueen julisteella on laskettavissa vaalivilpiksi, sillä toiminta pyrkii estämään äänestäjiä saamasta tietoa piraateista, Palmulehto kärjistää. (Aamulehti)