Paavo Väyrynen sanoo tilanteen olevan hämmentävä

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) on hämmentynyt vaalitilanteesta.

Politiikassa 41 vuotta mukana ollut Paavo Väyrynen sanoo Verkkouutisille, ettei hän ole koskaan ennen nähnyt tällaista.

- Hämmentävää, Väyrynen luonnehti Vantaan Tikkurilassa, minne keskustan eduskuntavaaliehdokkaat jalkautuivat kampanjoimaan perjantaina iltapäivällä.

Väyrynen muistelee, että kun hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa vuonna 1970, vennamolaiset hyökkäsivät keskustaa vastaan. Tällä kertaa perussuomalaiset syövät kuitenkin kaikkien kannatusta.

Väyrystä saattaa hämmentää myös se, että hän on vaarassa tippua eduskunnasta. Kentällä veikkaillaan, että keravalainen 56-vuotias ylilääkäri Kyösti Haukipuro saattaa nousta eduskuntaan.

Keskustalla on tällä hetkellä neljä kansanedustajaa Uudeltamaalta, mutta paikkamäärä saattaa tippua kolmeen.

Väyrysen lisäksi paikastaan taistelee kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk).

- Kyllä on miehellä pokkaa olla ehdolla, paukauttaa keski-ikäinen mies päin naamaa Kaikkoselle.

Mies viittaa keskeneräiseen Nuorisosäätiötä koskevaan rikostutkintaan. Kaikkonen sanoo, että asia on syyteharkinnassa.
- En ole lahjonut ketään, hän vastaa miehelle.

Kaikkonen muistuttaa, että kokoomuksen Marja Tiura ja Sampsa Katajakin vapautettiin syytteistä. Hänen osaltaan ratkaisu tulee vasta vaalien jälkeen.

Kaikkonen sanoo, että Nuorisosäätiö-asia harmittaa häntä. Hän kertoo saavansa positiivista palautetta ihmisiltä, jotka tuntevat hänet. Kampanjatiimi onkin keksinyt Kaikkosen vaalisloganiksi "Mainettaan parempi".

Keskustan todennäköisenä ykkösenä pidetään ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä. Hän kuvaili tunnelmaansa "ihan hyväksi".

Ihmiset kyselevät pääasiassa taitetusta indeksistä. Jätevesiasetus ei enää kuumenna tunteita, vaan ministeriltä on kyselty neuvoja jätevesiasioihin.

Keskustalaisten mukaan perussuomalaiset nakertavat eniten SDP:n kannatusta. Sunnuntaina nähdään, kuinka suuren "jytkyn" perussuomalaiset saa aikaiseksi Uudellamaalla ja vetääkö puheenjohtaja Timo Soini perässään jopa seitsemän kansanedustajaa vai jääkö paikkaluku viiteen tai kuuteen.

Silloin selviää myös, onko aika ajanut ohi legendaarisesta Paavo Väyrysestä. (Verkkouutiset)