Erikoinen takalukko uhkaa Suomea

Suomea uhkaa "erikoinen takalukko".

Kääriäisen mielestä Suomi voi joutua poliittiseen takalukkoon, jos puolueiden kannanotot erityisesti Eurooppa-politiikassa, työelämäasioissa ja kuntapolitiikassa otetaan niin kuin ne on sanottu.

- Tätä pelottavaa näkymää korostavat myös puoluejohtajien hallitusyhteistyötä koskevat, toisiaan poissulkevat kannanotot. Näin ovat toimineet etenkin perussuomalaiset ja vihreät, Kääriäinen toteaa.

- On myös pakko kysyä, kumpaan SDP on valmistautumassa, vastuunkantoon vai sen väistämiseen. Tämän kysymyksen joutuu esittämään sosialidemokraattien toistuvien, ehdottoman tiukkojen Eurooppa-kannanottojen perusteella, Kääriäinen sanoo.

SDP:n vaatimus Portugalin velkajärjestelystä kuohuttaa voimakkaasti eduskuntavaalien alla. Vaaleihin on nyt tasan viikko. Kääriäinen vetoaa nyt sovun syntymisen puolesta.

- Kompromissihalukkuus ja joustavuus varmistavat enemmistöhallituksen syntymisen ja sen toimintakykyisyyden. Näitä tarvitaan, jotta Suomi pystyisi pitämään tulevaisuudessakin kärkisijoituksensa kansainvälisissä vertailuissa esimerkiksi koulutuksen osalta, hän sanoo. (UusiSuomi)