Poliisi tutkii Leppilampi pahoinpiteli ja pakeni paikalta

Mikko Leppilampi 32v vietti vauhdikkaan illanvieton, joka johti rikosepäilyyn ja poliisitutkintaan.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Tehtaankadulla sijaitsevan karaokeravintola Bar Restroomin ovimiehen kanssa käytyä käsirysyä tutkittiin pahoinpitelynä. Tapaus on nyt siirtynyt poliisilta Helsingin sosiaaliviraston sovittelutoimiston käsittelyyn, koska osapuolet ovat ilmaisseet halukkuutensa asian käsittelyyn ilman oikeudenkäyntiä. Jos sopua ei synny, saattaa jutun käsittely kuitenkin päätyä käräjille saakka.

Tapahtumahetkellä Mikko Leppilampi oli haluton selvittämään asiaa viranomaisten kanssa. Iltalehden tietojen mukaan aamuöisen nujakan seurauksena paikalle kutsuttiin poliisit, mutta ystäviensä kanssa liikenteessä ollut näyttelijä poistui paikalta ennen virkavallan tuloa.

Poliisi ei tämän vuoksi käynyt yön aikana tapahtumapaikalla lainkaan ja ilmoitus välikohtauksesta kirjattiin seuraavana päivänä.

Vaati etuoikeuksia

Tapahtumasarja alkoi kun Leppilampi seurueineen oli myöhään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pyrkinyt julkkisten suosimaan punavuorelaisravintolaan. Pieni karaokebaari oli kuitenkin ollut täynnä asiakkaita, jonka vuoksi ovimies eväsi seurueen sisäänpääsyn.

Järjestyksenvalvojan päätös oli tiettävästi suututtanut suosikkinäyttelijää niin kovasti, että tämä ryhtyi äänekkäästi vaatimaan sisäänpääsyä muun muassa julkkisstatukseensa vedoten. Tämän seurauksena ovimies pyysi Leppilampea poistumaan ravintolan jonosta kokonaan. Tässä vaiheessa näyttelijä alkoi käyttäytyä niin uhkaavasti, että ovimiehen oli otettava hänet hallintaotteeseen.

Rajuksi muuttunutta tilannetta pyrki ravintolahenkilökunnan lisäksi rauhoittamaan Leppilammen mukana ollut seurue.

Nopea prosessi

Rytäkässä lieviä vammoja saivat sekä ravintolan ovimies että tilanteeseen välliin tullut ravintolatyöntekijä. Sovittelussa osapuolina ovat juuri ovimies ja Leppilampi.

Sovittelussa asianomistajalla on mahdollisuus vaatia korvauksia esimerkiksi rikkoutuneista vaatteista tai mahdollisista kivuista. Jos osapuolet pääsevät sovittelutilanteessa yhteisymmärrykseen korvauksista, laaditaan kirjallinen sopimus, johon saavutettu sopimus kirjataan.

Sovittelu on oikeudenkäyntiin verrattuna nopeahko prosessi ja vaikkei siinä ratkaistakaan käsiteltävän asian rikosoikeudellista puolta, voidaan sovinnolla vaikuttaa siihen että mahdollista rangaistusseuraamusta lievennetään tai rikosoikeudellisista toimenpiteistä luovutaan kokonaan. (Iltalehti)