TamU putosi cupista, Wiss nosti hattua pelaajille

JOENSUU. Tampere Unitedin taival jalkapalloilun Suomen cupissa päättyi lauantaina Joensuussa Jipon vieraana kärsittyyn jatkoaikatappioon. Jo pelaaminen ottelussa oli kuitenkin puoli voittoa, sillä vielä torstaina Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksen jälkeen näytti siltä, että pelit tältä kaudelta on kokonaan pelattu.

"Totta kai valmistautuminen oli todella heikkoa, kun vasta alle vuorokausi ennen peliä saimme tietää, että yleensä pelaamme. Ja onhan tämä muutenkin ollut normaalista poikkeavaa, enemmän sellaista kriisinhallintaa ja herkkää tasapainoilua", Tampere Unitedin päävalmentaja Jarkko Wiss kuvasi mennyttä viikkoa.

Wissin mukaan hänen on vaikea kuitenkaan lähteä moittimaan pelaajiaan tappion jälkeen.

"Toki kaikki vaikutti peliinkin, mutta en halua ottaa Jipolta mitään pois, he pelasivat hyvän ottelun, voittivat ja menivät jatkoon", Wiss totesi ottelun jälkeen.

"En voi kuitenkaan omia pelaajianikaan moittia. He antoivat kaiken sen minkä henkisesti ja fyysisesti tässä tilanteessa pystyivät."

Joukkue on harjoitellut mahdollisimman normaalisti huolimatta jatkuvasta uhasta koko jatkon yllä.

"Jokainen voi kuvitella millaista tässä tilanteessa on yrittää toimia. Sellaista luovimista se on, ja kaikkia pelaajia kalvaa epävarmuus tulevaisuudesta. Yllättävän hyvin pelaajat ovat kuitenkin kaiken keskellä jaksaneet, ei voi kuin kehua ja nostaa heille hattua", Wiss kiittelee.

Pahinta Wissin mukaan on kuitenkin jatkuva epätietoisuus.

"Kyllä tässä varmasti kaikki osapuolet toivovat, että joku ratkaisu saataisiin mahdollisimman nopeasti. Päivittäin tulee vastaan nyt kysymysmerkkejä. Harjoitusohjelman mukaan tästä on tarkoitus mennä taas eteenpäin, mutta huomisesta ei tosiaan tiedä", Wiss huokaa. (HelsinginSanomat)