Syyt saunomisen MM-kilpailussa tapahtuneeseen kuolemaan

Löylynheiton MM-kilpailuissa kuollut venäläiskilpailija käytti kiellettyjä lääkkeitä.

Syyttäjän mukaan Ladyzhenski otti lääkkeitä käyttämällä itse riskin MM-kisoissa.

Venäläissaunoja Vladimir Ladyzhenski otti itse riskin pidentyvän saunomisajan vaikutuksesta terveyteensä. Näin sanotaan MM-saunatragedian syyttämättäjättämispäätöksessä.

Ladyzhenskin kuolinsyy oli usean kehon osan kolmannen asteen palovammat.

Kuoleman myötävaikuttaviksi tekijöiksi todettiin lääkeaineiden, lidokaiinin, prilokaiinin ja salisyyliamidin käyttö. Lidokaiini ja prilokaiini ovat puudutteina käytettäviä aineita ja salisyyliamidi on kipulääke.

Voiteet ja rasvat oli kiellettyjä saunomisen MM-kilpailuissa, joissa Ladyzhenski kuoli.

Syyttämättäjättämispäätöksen mukaan Ladyzhenskin hallusta löydettiin vajaa tuubi Emla-nimistä voidetta, jota käytetään iholla paikallispuudutteena poistamaan kivun tunne. Voiteen vaikuttavina aineina ovat lidokaiini ja prilokaiini.

Löylyn MM-kisojen säännöissä voiteiden tai rasvojen käyttö on kielletty. Syyttämättäjättämispäätöksen mukaan Ladyzhenski oli tietoinen säännöistä. Päätöksen mukaan Ladyzhenski on käyttänyt tietoisesti edellä mainittuja aineita sisältävää voidetta ja kipulääkettä.

- Ladyzhenski on menetellyt sääntöjen vastaisesti ja ottanut tietoisen riskin pidentyvän saunomisajan vaikutuksesta terveyteensä, päätöksessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan kilpailunjohtaja ei ole vastuussa tästä sääntöjen vastaisesta menettelystä. (Iltalehti)

Tässä nähdään kuinka suuri himo ihmisellä on voittamiseen. Lahden MM-hiihtojen dopingskandaali johtui voittamisen himosta epärehellisin keinoin.. Voittamisen himon hulluus vei Ladyzhenskin hengen.