Turulla mahdollisuus saada taitoluistelukisat

Päätös kevään taitoluistelun MM-kisojen pitopaikasta tehdään viimeistään perjantaina. Tiistaina tiedotettiin, että kisat järjestettäisiin Turussa 24.4.-1.5. Turulla on hyvät mahdollisuudet järjestää kisat.

Turkulainen kansainvälisen luisteluliiton ISU:n johtokunnan jäsen Marie Lundmark pitää Turun mahdollisuuksia saada kisat hyvinä.

- Suomi on tunnettu hyvänä järjestäjämaana. Luisteluliitto tietää, että jos Suomi saa jotain järjestääkseen, se järjestää ne hyvin. Uskon, että Turulla on isot mahdollisuudet saada kisat.

Lundmarkin mukaan luisteluliiton vaatimuksena on halli, johon mahtuu vähintään 8 000 katsojaa. Näin ollen kisoja halajava Tampere ei tulisi kysymykseen, sillä siellä ei ole vaatimuksia täyttävää hallia. Turkuhallissa on yli 9 000 istumapaikaa ja kaiken kaikkiaan halliin mahtuu 11 820 henkilöä.

-Turkuhallilla on hyvät mahdollisuudet järjestää kisat. Olemme käyneet läpi nämä kisavaatimukset ja pystymme lisärakentamisella vastaamaan kaikkiin haasteisiin, sanoo Turkuhallin johtaja Anu Kurkilahti-Haartemo.

Luisteluliitto on käynyt keskiviikkona Turun kaupungin kanssa neuvotteluja taitoluistelukisojen järjestämisestä.
- Jos Turku saa kisat, olisivat kisat myös Japanin kisat. Japanin on mahdollisuus tuoda avajaisohjelmansa tänne Turkuun, toteaa Lundmark.

Kisoja ovat hakeneet myös monet muut maat kuten Venäjä, Yhdysvallat ja Itävalta. Taitoluistelukisojen piti alkaa Tokiossa tällä viikolla, mutta Japanin katastrofi esti kisojen järjestämisen.
Suomi järjestää muodostelmaluistelun MM-kilpailut 8.4.-9.4. Näin taitoluistelun MM-kisojen järjestäminen olisi melkoinen urakka suomalaisille.

- Tämä vaatii meiltä paljon, mutta uskon, että me suomalaiset osaamme näyttää ”meikäläisen talkoohengen” ja luoda parhaat mahdolliset puitteet tällaisen inhimillisen hädän kohdatessa japanilaisia, toteaa Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo. (YLE)