Mies maksoi 295 000 dollaria nigerialaishuijaukseen!

Ei mikään ihme, että nigerialaishuijauksia levitetään koko ajan internetissä. Oikeusjuttu yhtä huijaria vastaan paljasti, miten hurjia summia ihmiset ovat valmiita maksamaan rikkauksien toivossa. Tällä kertaa huijari sai harvinaisen kovan 20 vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Tuomio annettiin Etelä-Afrikassa, jossa nigerialainen mies tuomittiin vankilaan kymmeneksi vuodeksi petoksesta ja kymmeneksi vuodeksi rahanpesusta.

Niiden päälle tuli vielä kahden vuoden tuomio laittomaan maassa oloon liittyvistä rikoksista, mutta tämä tuomio kärsitään samanaikaisesti muiden tuomioiden kanssa.

Uhri maksoi miehelle 295 000 dollaria

Oikeudessa kerrottiin, että mies oli saanut yhdeksi uhrikseen Saudi-Arabiassa asuvan tohtorin. Menetelmä oli perinteinen nigerialainen huijaus.

Mies väitti, että hänellä oli yli kymmenen miljoonaa dollaria tuloja kultapölyn ja muiden arvometallien kaupasta. Hän tarvitsi apua rahojen saamiseen ulos maasta ja niiden sijoittamiseen Eurooppaan. Uhrille luvattiin tuntuvaa osuutta näistä hämäräperäisistä rahoista.

Todisteissa kerrottiin, että saudimies lähetti huijarille rahaa esimerkiksi "verojen" ja "valuuttavaihdosten maksujen" kattamiseen.

Uhri maksoi miehelle yhteensä hurjat 295 000 dollaria eli noin 220 000 euroa. Rahat menivät tietysti huijarin taskuihin, eikä uhri saanut vastineeksi mitään. (Tietokone)

Säälitkö sinä nigerialaishuijauksen uhriksi jääneitä? Jos säälit niin miksi? Saituri näkee nigerialaishuijausten uhreiksi jääneet monesti ainoastaan rahanhimoisina, jotka olisivat valmiit auttamaan laittomassa toiminnassa. Helppoa rahaa tai ilmaista rahaa ei ole tässä maailmassa olemassa. Ainoastaan luomalla tuotteita ja palveluita ihmisille, joista aidosti hyötyy kuuluisi ansaita rahaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Saituri ei pitäisi nigerialaishuijareita rikollisina, jotka ansaitsevat kovia rangaistuksia.