Uhri painoi itse veitsen niskaansa väittää syytetty

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta kuopiolaiselle 28-vuotiaalle miehelle 34-vuotiaan naisen taposta viime lokakuussa Kuopiossa.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii rangaistusta laittomasta uhkauksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Miehen ja naisen välille syntyi riitaa, kun neljän hengen seurue oli juopottelemassa palvelutaloasunnossa Petosella. Mies läimäisi naista niin, että tämä kaatui lyöden päänsä lattiaan. Naisen pää kolahti toisen kerran, kun mies nosti naista hiuksista ja pudotti lattialle.

Sen jälkeen mies lähti ostamaan lisää viinaa. Palattuaan asuntoon hän tarttui lattialla makaavaan naiseen ja uhkasi tätä hedelmäveitsellä niskaan.

Syyttäjän mukaan mies iski veitsellä naista niskaan, jolloin 4,1 promillen humalassa ollut nainen kuoli kallon sisäiseen verenvuotoon.

Miehen mukaan nainen tarttui häntä kädestä, jolloin hän horjahti ja veitsi upposi 7-senttisen terän pituudelta naisen niskaan.

Juttu oli esillä tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Jutun käsittely jatkuu keskiviikkona.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta myös naisen pahoinpitelystä, kahdesta moottorikulkuneuvon varkauden yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, ryöstöstä ja varkauden yrityksestä.

Oikeus antaa jutussa tuomion myöhemmin kansliapäätöksenä. (SavonSanomat)

4,1 promillen humalassa olleen suomalaisen miehen on varmasti hyvin hankalaa sanoa mitä on tapahtunut. Horjumista on varmastikin kyseisessä humalatilassa ollut paljonkin. Olipa miehen puheet totta tai ei niin on hyvä muistaa, että alkoholinkäytöstä on normaalisti enemmän haittaa kuin hyötyä.