Näin suomalaiset naiset palvelivat miehiään 50-luvulla.. Lue ja hämmästy!

1. Valmista illallinen ja suunnittele se valmiiksi mielellään jo edellisenä iltana, jotta ruoka on varmasti täydellistä

Vuonna 1955 naiset eivät käyneet töissä, vaan huolehtivat kodistaan ja perheestään. Siksi hyvän vaimon tehtävänä oli valmistaa aviomiehelleen joka ilta kunnon ateria, jonka valmistamiseen meni yleensä koko päivä. Sen vuoksi ateria oli myös hyvä suunnitella edellisenä iltana, jotta kaikki olisi varmasti täydellistä rakkaan miehen tullessa kotiin.

– (Valmistamalla hyvän illallisen) kerrot hänelle, että olet ajatellut häntä ja huomioit hänen tarpeensa. Useimmat miehet ovat nälkäisiä tullessaan kotiin ja hyvä illallinen, varsinkin hänen lempiruokaansa, on osa lämmintä vastaanottoa, lehdessä kirjoitetaan.

2. Ole hilpeä ja mielenkiintoinen

Miehen päivä on voinut olla tylsä ja yksi vaimon velvollisuuksista on piristää häntä.

3. Siivoa sotkut

Toki olet siivonnut kodin jo paljon ennen miehesi kotiintuloa, mutta se on hyvä käydä läpi vielä viimeisen kerran juuri ennen kuin aviomiehesi saapuu.

– Kylmempinä päivinä sinun pitäisi sytyttää takkaan tuli, jonka lämmössä hän voi rentoutua. Aviomiehesi tuntee tällöin löytäneensä rauhan ja järjestyksen tyyssijan ja sinäkin piristyt. Loppujen lopuksi hänen tarpeidensa huomioinenhan takaa sinulle huikean henkilökohtaisen tyydytyksen tunteen, suomennettu lehtiartikkeli neuvoo.

4. Siisti lapset ja pidä heidät hiljaisina

Kampaa lasten hiukset ja pese heidän kasvonsa ja kätensä. Voit myös vaihtaa heidän vaatteensa.

– Lapsesi ovat pikkuaarteita ja aviomiehesi haluaa nähdä heidät sellaisina. Minimoi kaikki melu. Eliminoi imurin, pesukoneen ja kuivausrummun äänet hänen kotiintuloaikansa lähestyessä. Kannusta lapsia olemaan hiljaa, jutussa neuvotaan.

5. Hymyile

Hyvä aviovaimo on iloinen tavatessaan miehensä, joten osoita että haluat vilpittömästi miellyttää häntä. On myös tärkeää kuunnella, miten miehen päivä on sujunut.

– Sinulla saattaa olla useita tärkeitä kysymyksiä hänelle, mutta nyt ei ole niiden aika. Anna hänen puhua ensin ja muista, että hänen keskusteluaiheensa ovat aina sinun asioitasi tärkeämpiä.

6. Tee illasta hänen iltansa

Vaimo ei saa valittaa, vaikka mies on myöhässä tai jos hän onkin livistänyt muihin huvituksiin ilman sinua. Naisen on yritettävä ymmärtää miehen rasittavan elämän paineita.

– Sinun tavoitteesi on tehdä kodista rauhan, seesteisyyden ja järjestyksen tyyssija, jossa miehesi voi uudistua henkisesti ja fyysisesti.

7. Älä valita

Nainen ei saa olla vihainen tai valittaa, vaikka mies olisi koko yön poissa kotoa. 50-luvulla miesten työpäivät olivat lehtiartikkelin mukaan niin raskaita, että vaimon ongelmat ovat pientä siihen verrattuna, mitä mies on mahdollisesti saanut kokea.

– Älä ota häntä vastaan ongelmien ja valitusten säestämä. Se on pientä verrattuna siihen, mitä hän on voinut joutua kärsimään päivän aikana, lehti neuvoo.

8. Vie hänet lepäämään, tarjoa juomaa ja puhu hiljaisella äänellä

Vaimon kuuluu tehdä miehen olo mukavaksi raskaan päivän jälkeen.

– Valmista kylmä tai kuuma juoma häntä varten. Tarjoudu ottamaa häneltä kengät jalasta ja pöyhi hänen tyynynsä. Puhu hiljaisella, rauhoittavalla ja miellyttävällä äänellä.

9. Muista aina, että hän on perheenpää – älä siis epäile miehesi tekemisiä

Hyvä vaimo ei kysele miehensä tekemisistä tai kyseenalaista hänen vilpittömyyttään.

Muista, että hän on perheenpää ja siis aina oikeudenmukainen ja rehellinen. Sinulla ei ole oikeutta epäillä häntä. (MTV3)

Vaimon on muun muassa muistettava aina, että hänen miehensä puheenaiheet ovat paljon tärkeämpiä kuin hänen omansa, eikä koko yön juhlareissullaan viihtynyttä aviomiestä saa moittia, koska et koskaan tiedä, mitä kauheuksia hän on työpäivänsä aikana kokenut.. Kyseisiä neuvoja jaettiin Housekeeping Monthly lehdessä vuonna 1955.

Suomalaiset miehet varmasti edelleen arvostaisivat kyseisellä tavalla käyttäytyviä naisia.. Suomalaiset naiset tuskin innostuu kyseisiä neuvoja noudattamaan?