Anonymous-ryhmän hakkerit tekevät verkkohyökkäyksen?

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon käynnistää tutkimukset hakkeriryhmän uhkauksien vuoksi. Anonymous-ryhmittymä on uhannut verkkohyökkäyksillä merijalkaväen vankilaa Quanticoa, jossa Wikileaks-vuodoista epäilty sotilas on vangittuna.

Yhdysvaltalainen Forbes-julkaisu kertoo, että hakkeriryhmittymä aikoo hyökätä Wikileaks-asiakirjojen vuotamisesta epäillyn Bradley Manningin vangitsijoiden kimppuun kaikilla mahdollisilla keinoilla. Operaatio on nimetty Manningin mukaan Operaatio Bradicaliksi.

Hakkereiden keinoihin kuuluu muun muassa viesintäyhteyksien häiritseminen, perättömien syytösten julkaisu, yksityisten tietojen kerääminen ja levittäminen sekä kaikenlainen kiusanteko, kuten esimerkiksi pizzojen ja muiden tuotteiden tilaaminen vastuussa oleville henkilöille.

Anonymous-ryhmittymä vaatii, että vankila parantaa Manningin kohtelua. Manningin asianajajan mukaan epäiltyä pidetään eristyksessä ja yöt hänen pitää nukkua alasti. Armeija on perustellut tämän itsemurhariskillä.
Viime viikolla hakkeriryhmittymä ilmoitti, että armeijalla on viikko aikaa antaa Mannigille vaatteet ja petivaatteet sekä hänen toivomaansa kirjallisuutta. Mikäli näin ei tapahdu, hakkerit aloittavat iskut.

Anonymous on vastuussa viime vuoden lopulla luottokorttiyhtiöiden internetsivuille tehdyistä hyökkäyksistä, jotka lamaannuttivat hetkeksi yhtiöiden toiminnan. Syy iskuihin oli yhtiöiden ratkaisu katkaista asiakassuhde Wikileaks-sivuston kanssa. (YLE)

Onko mielestäsi Anonymous-ryhmittymällä oikeus uhkauksiin? Kohdellaanko mielestäsi Bradley Manningia väärin? Mitä mieltä sinä olet Wikileaksistä?