Uusi sakkolaki lisännyt rikollisuutta Suomessa!

Sakkolainsäädännön uudistaminen on lisännyt rikollisuutta ja sakkomaksujen laiminlyöntejä. Lain muutoksen jälkeen esimerkiksi myymälävarkaudet ovat lisääntyneet, ja valtio on menettänyt sakkotuloja kymmenisen miljoonaa parissa vuodessa.

Myös rikollisuus ja välinpitämättömyys näyttää lisääntyneen. Esimerkiksi myymälävarkaudet ovat yleistyneet selvästi. Pelkästään varkauksista koituu kaupan alalle 500 miljoonan kustannukset vuodessa.

Sakkojen laiminlyönti on kuitenkin yleistynyt sen jälkeen, kun osasta poliisin kirjoittamia sakkoja tuli sellaisia, että niitä ei voi muuntaa vankeudeksi, vaikka sakot jättäisi maksamatta. Vuoden 2008 lopussa voimaan tuleen muutoksen myötä maksumoraali näyttää löystyneen ja sakkoja jätetään maksamatta. (YLE)

Suomessa on Saiturin mielestä aivan liian pienet rangaistukset. Suomessa rikosten tekeminen on erittäin hölmöä koska kuka tahansa saa mahdollisuuden elää arvokkaasti. Sakkojen maksamatta jättämisestä tulisi ehdottomasti joutua vankilaan ja kärsiä tekemistään teoista.. Tässä ei Saituri lähtisi säästämään vankilakuluista. Rangaistuksen pelko on hyvä tapa estää rikollisuutta.