EK kertoo valmistelleensa ohjeet järjestelmällisestä työkykyjohtamisesta.
Järjestö sanoo, että työkykyä johtamalla voidaan vähentää sairauspoissaoloja, ehkäistä työkyvyttömyyseläkkeitä ja edistää pidempiä työuria.
Keinoja tähän ovat työnantajaliiton mukaan muun muassa sairauspoissaolojen seuranta ja hallinta, työkyvyttömyysriskien tunnistaminen ja niihin vaikuttaminen, varhainen ongelmiin puuttuminen ja siihen liittyvät toimintamallit, terveysriskien kartoittaminen, terveyttä edistävien elämäntapojen tukeminen sekä stressin ja kiireen hallinta.
Työkykyjohtaminen ei ole EK:n hallituksen puheenjohtajan Ole Johanssonin mielestä pehmopolitiikkaa.
– Haastan kaikki Suomen yritysjohtajat määrätietoiseen työkykyjohtamiseen. Se ei ole pehmopolitiikkaa vaan keskeinen osa strategista johtamista ja yrityksen perustoimintaa. Johdon tehtävänä on asettaa tässäkin asiassa selkeitä tavoitteita ja seurata niiden toteutumista, Johansson sanoo tideotteessa.
Terveyden edistämisen tai sairauden hallinnan ohella olennaisia asioita ovat EK:n mielestä selkeät johtamiskäytännöt ja esimiehen tuki, palaute ja arvostus, työn mielekkyys ja palkitsevuus, luottamus ja hyvä tiedonkulku sekä kannustava työyhteisö.
EK:n mukaan sen valmistelema työkykyjohtamisen malli painottaa toiminnan järjestelmällisyyttä sekä yritysjohdon roolia ja vastuuta. (Taloussanomat)
Mahtava aihe.. Saiturin mielestä on tärkeää keskittyä työntekijöiden hyvinvointiin.