Tarja Halonen terävä keskustelu kannattaa

Presidentti Tarja Halonen on ottanut kantaa parkkimaksu-kiistaan. Tarja Halonen ei halua arvostella korkeimman oikeuden presidenttiä Pauliine Koskeloa, joka totesi perustuslakivaliokunnan hätäilleen asiassa.

Tarja Halosen mielestä se, ettei Suomessa ole perustuslakituomio-istuinta, oikeuttaa terävään keskusteluun. Halonen arvelee, että parkkisakkokiistaan palataan eduskuntavaalien jälkeen.

- Tietysti vältän arvostelemasta tai arvioimasta niin korkeinta oikeutta kuin perustuslakivaliokuntaakin. Toisin kuin monessa muussa maassa, meillä ei kuitenkaan ole perustuslakituomioistuinta. Tässä mielessä yhteistyö lainsäätäjän, täytäntöönpanijan ja myös tuomioistuimen välillä vaatii jatkuvaa tasapainottelua.

- Luulen, että vaalien jälkeinen eduskunta palaa sitten tähän tilanteeseen ja uskon, että pitkäaikainen hyvä yhteistyö mahdollistaa terävänkin keskustelun, sanoo Tarja Halonen.

Tarja Halosen mielestä avoimessa demokratiassa keskustelua käydään puolin ja toisin.

- Mielestäni sekä presidentin, lainsäätäjän ja eduskunnan, täytäntöönpanijan ja tuomiovallan pitää elää nykypäivää. (YLE)