Slummien miljonäärit tähti kodittomaksi!?

Mumbain esikaupunkialueella riehunut tulipalo on jättänyt noin 2 000 ihmistä kodittomaksi. Kotinsa menettäneiden joukossa on Slummien miljonäärit -elokuvan lapsinäyttelijä Rubina Ali.
Viranomaisten mukaan tulipalossa loukkaantui ainakin 21 ihmistä.
Slummien miljonäärit -elokuvan menestyksestä huolimatta 12-vuotias Rubina Ali asuu yhä perheineen Garib Nagarin slummissa Mumbaissa. Oscar-palkitun elokuvan tekijöitä onkin kritisoitu intialaislasten riistämisestä elokuvatuotannossa. Elokuva on tuottanut ainakin sadan miljoonan dollarin voitot.
Elokuvan toisen lapsitähden, Azharuddin Ismailin kohdalla lupaus pääsystä slummista kunnolliseen asumukseen toteutui viime syksynä. Rubina Alin perheelle asunto Mumbain hienostoalueelle on luvattu tulevien kuukausien aikana.
Yli puolet Mumbain noin 18 miljoonasta asukkaasta elää slummeissa tai laittomissa hökkelikylissä. Näillä alueilla sähkövikojen aiheuttamat tulipalot ovat yleisiä. (YLE)

Slummeissa ja hökkelikylissä eläminen on tavallista intialaisille.. Intiassa BKT henkilöä kohden on vaivaiset $1,134 kun taas Suomessa BKT henkilöä kohden on $44,491.. Suomalaiset ovat siis köyhimmilläänkin erittäin rikkaita intialaisten silmissä. Suomalaiset pystyvät tästä johtuen nauttimaan helposti Intiassa matkustamisessa. Intia onkin suosittu kohde Thaimaan ohella.

Toivottavasti lapsitähden lisäksi myös muut slummissa asuvat intialaiset pärjäävät tulipalon aiheuttamien ongelmien keskellä.