Sexting on suomalaisteinien suosiossa

Suomalaiset teinit ovat innokkaampia kuin muut eurooppalaiset lähettämään nettiin paljastavia kuvia kännyköillä.

- Tutkimuksen mukaan paljastavien kuvien lähettäminen ja myös pornon katsominen on yleisempää Suomessa kuin muualla Euroopassa, sanoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorisotyön päällikkö Suvi Tuominen Iltalehdelle.

Ilmiölle on annettu nimi ”sexting". Sextingissä lähetetään itsestä paljastavia kuvia kännykällä.

Kuvat päätyvät yleensä seurustelukumppanille. Eron jälkeen toinen voi laittaa kuvat nettiin. Ja kun kuva päätyy nettiin, sitä on lähes mahdoton sieltä poistaa.

Ilmiö on noteerattu myös kansainvälisesti. Jo vuoden 2009 lopussa Yhdysvalloissa uutisoitiin kansallinen tutkimus, jonka mukaan jopa 20 prosenttia amerikkalaisteineistä on joskus harrastanut sextingiä.

Samoihin aikoihin Yhdysvalloissa uutisoitiin tapauksessa, jossa 13-vuotias floridalaistyttö oli lähettänyt itsestään yläosattoman kuvan ystävälleen. Kuva levisi ja tyttöä alettiin kiusata niin, että hän teki itsemurhan. (Aamulehti)

Miksi suomalaiset nuoret haluavat sextingiksi? Sexting suosio on sivistyneessä maassa kuten Suomi käsittämätöntä.. Aina ei ole miellyttävää olla kärkisijoilla. Tästä kertoo varoittava tarina 13 vuotiaasta floridalaistytöstä.