Huumejengien selvittelyssä kuoli 18 ihmistä!

Kahdeksantoista ihmistä on saanut surmansa Meksikossa kilpailevien rikollisjengien välienselvittelyssä, kertoivat viranomaiset varhain tiistaina.

Ammuskelu tapahtui Tamaulipasin osavaltiossa Texasin rajalla.

Huumeisiin liittyvä väkivalta on yltynyt Meksikossa viime aikoina. Yli 34 000 ihmistä on kuollut sen jälkeen kun presidentti Felipe Calderon vuonna 2006 julisti sodan huumejengien nitistämiseksi.

Väkivaltaisuudet ovat riepotelleet nimenomaan Tamaulipasia, jonka kautta huumekauppareitit Yhdysvaltoihin kulkevat. Esimerkiksi elokuussa osavaltiosta löytyi maatilalta joukkohauta, jossa oli 72 ihmisen ruumiit.

Maanantainen välienselvittely tapahtui tiettävästi Gulf- ja Zetas-nimisten huumekartellien välillä.

Hallitus ilmoitti maanantaina kahden huumejengijohtajan pidätyksistä. Aiemmat pidätykset eivät ole kuitenkaan onnistuneet kitkemään väkivaltaa. (Iltalehti)

Munamies Riku Nieminen suosima maailmanlaajuinen zeitgeist liike, joka pyrkii ajamaan resurssipohjoista taloutta on ajatuksena hieno. Ekologisesti ja sosiaalisesta kestävän yhteiskunnan rakentaminen on ihan ok. Kuitenkin tarinan kaltaiset rikollisjengit nousisivat johtoon, jos olisi zeitgeist liikkeen ideologiaan perustuva maailma.