Lauri Tähkä & Elonkerjuu ei ole ainoa.. Näidenkin suosikkibändien sisällä on erimielisyyksiä

Yksi taru suomalaisen musiikin historiassa kirjoitettiin loppuun torstaina, kun yhtyeen keulakuva lähetti sähköpostia yhtyeen muille jäsenille ja ilmoitti bändin hajoamisesta.

Eteläpohjalaisen yhtyeen sisällä on huhujen mukaan kuohunut jo pidemmän aikaa, mutta rivien rakoileminen ei ole mikään uusi ilmiö suomalaisessa musiikkimaailmassa. Monen suosikkibändin sisällä on kuohunut välillä niin voimakkaasti, että yhtyeen jäsenistöäkin on jouduttu laittamaan uuteen uskoon.

Moni muistaa lokakuisen päivän vuonna 2005, kun yksi Suomen kirkkaimmista musiikkitähdistä, Nightwish, ilmoitti antaneensa potkut laulaja Tarja Turuselle. Suosionsa huipulla olleen yhtyeen ratkaisu yllätti monet ja bändin ratkaisua puitiin julkisuudessa pitkään erottamisen jälkeen.

Myös Sunrise Avenuen taival kohti musiikkitaivaan tähdistöä ei ole sujunut ongelmitta. Yhtye erotti kitaristin elokuussa 2007 bändin sisäisten ristiriitojen vuoksi. Riita kärjistyi lopulta niin pahaksi, että entinen kitaristi haastoi bändin oikeuteen nimikiistasta.

Yksi Suomen menestyneimmistä metallibändeistä on Stratovarius. Tämäkään bändi ei ole ole säästynyt kohuilta, sillä vuoden 2008 huhtikuussa kitaristi Timo Tolkki ilmoitti yhtyeen lopettavan. Bändin muut jäsenet ilmoittivat bändin taipaleen jatkuvan, mutta harva muistaa ettei bändissä soita yhtään alkuperäistä jäsentä. Vuonna 1984 perustetun bändin viimeinen alkuperäinen jäsen sai potkut yhtyeestä vuonna 1995.

Ruusuinen ei ollut myöskään 1980-luvulla hysteriaa aiheuttaneen Dingon tie. Alkuperäinen yhtye hajosi nimittäin lokakuussa 1986, jonka jälkeen yhtye on tehnyt keulakuva Pertti Neumannin johdolla kolme paluuta. Nykyisin bändissä ei soita alkuperäisjäsenistä kuin Neumann.

Tamperelaisrokkarien rivistöt eivät myöskään ole olleet täysin pitävät. Suomirockin legendat Yö ja Popeda eivät soita nykyään enää alkuperäiskokoonpanoissaan. Yö-yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen on laulaja Olli Lindholm, muut soittajat yhtyeessä ovat vaihtuneet kolme vuosikymmentä kestäneen uran aikana. (MTV3)