Fukushiman ydinvoimalassa paloi jälleen!

Japanissa Fukushiman ydinvoimalassa syttynyt tulipalo on saatu hallintaan, sanoo maan hallitus. Energiayhtiö Tepcon kerrotaan ilmoittaneen, että tulta ja savua ei enää ole näkyvissä ja että tuli olisi sammunut itsestään.

Liekit nousivat rakennuksesta, jossa ydinvoimalan neljäs, seisokissa ollut reaktori sijaitsee.

Palo syttyi ydinvoimalan nelosreaktorin neljännessä kerroksessa myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa. Tepcon tiedottajan mukaan yhtiö kertoi palosta välittömästi paikallisille viranomaisille ja palokunnalle, ja paloa ryhdyttiin sammuttamaan.

Uusi palo sai ilmeisesti alkunsa siitä, että aiempaa nelosreaktorin tulipaloa ei saatu kunnolla sammutettua. Ydinvoimalan työntekijä oli havainnut liekkejä reaktorirakennuksen neljännessä kerroksessa samassa paikassa, jossa tulipalo syttyi aiemmin tiistaina. Tuolloin paloa edelsi räjähdys, jonka taustalla oli ilmeisesti vedyn syttyminen.

Ainakin kaksi ydinvoimalan työntekijää on kateissa räjähdyksen jäljiltä, uutistoimisto Reuters kertoi illalla.

Japanin hallitus kertoi tiistaiaamuna Suomen aikaa räjähdyksestä myös ydinvoimalan kakkosreaktorissa. Ydinvoimalan työntekijöitä evakuoitiin, mutta energiayhtiön mukaan 50 jatkoi vielä työskentelyä voimalassa.

Fukushiman ydinvoimalassa on perjantain tuhoisan maanjäristyksen jälkeen sattunut tiettävästi neljä räjähdystä neljässä eri reaktorissa, ja onnettomuuksien vuoksi ilmaan on vapautunut radioaktiivisia hiukkasia.

Vaarallisia säteilylukuja on mitattu laitoksen kupeesta viime yönä, mutta säteilyarvot ovat olleet laskussa. Säteilyturvakeskuksen mukaan ihmiset on saatu evakuoitua 20 kilometrin etäisyydeltä voimalaitoksesta eikä heillä pitäisi olla vaaraa säteilystä. (HelsinginSanomat)